Gemeente Zijpe onderuit bij RvS: geen windmolens voor v.d. Salm

Datum:
 • zaterdag 9 februari 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • Zijpe - Raad van State evenals Rechtbank Alkmaar delen niet de visie van gemeente Zijpe over het bestemmingsplan 'Buitengebied 1989'

  Bij uitspraak van 5 april 2012 heeft de rechtbank de door bezwaarmakers ingestelde beroepen gegrond verklaard en het besluit voor de verlening van bouwvergunningen voor 2 windmolens van 1 maart 2011 vernietigd en bepaald dat het college een nieuw besluit neemt met inachtneming van hetgeen in de uitspraak is overwogen.

  Tegen deze uitspraak heeft het college van de gemeente Zijpe hoger beroep ingesteld.

  Het hoger beroep is nu door de Raad van State ongegrond verklaard.

   Ook heeft het college van de gemeente Zijpe bij besluit van 14 augustus 2012 opnieuw ontheffing en bouwvergunning verleend voor het plaatsen van een windturbine op het perceel te Sint Maartensvlotbrug.

  Hiertegen hebben bezwaarmakers beroep ingesteld.
  De beroepen van de bezwaarmakers zijn door de Raad van State gegrond verklaard en het besluit van het college van Zijpe dient dan ook te worden vernietigd.


  Uitspraak Raad van State 5-2-2013

  Lees ook:
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het wordt tijd dat de verantwoordelijken van de gemeente zelf gaan opdraaien voor de kosten van de rechtzaken die alleen maar tot doel hebben de zakken van hun vriendjes te spekken.
  Gelukkig zijn er ook nog rechters in Nederland die RECHT spreken en inmiddels niet zijn beperkt in hun rechtspraak vanwege hun (verzwegen)bijbanen.

  Een reactie posten