Oppositie in Staten blijft tegen Meijdam

Datum:
 • dinsdag 29 januari 2013
 • in
 • Categorie: ,
 • HAARLEM Oppositiepartijen in Provinciale Staten van Noord- Holland houden bezwaar tegen de benoeming van oud-gedeputeerde Henry Meijdam als adviseur van het provinciebestuur.

  De fracties van GroenLinks en de SP overwegen om Gedeputeerde Staten volgende week ter verantwoording te roepen in een vergadering van Provinciale Staten.

  Beide oppositiefracties zijn ongelukkig en boos dat GS zich niets, gelegen laten liggen aan hun kritiek op de benoeming van Meijdam. „Het lijkt er op dat GS niets hebben geleerd van het onderzoek Schoon Schip", zeg Titia van Leeuwen, fractievoorzitter van Groen Links.

  GS lieten vorige week weten dat zij vasthouden aan de omstreden benoeming. Het college is van mening dat er geen enkele reden is om Meijdam niet te benoemen als voorzitter van en zogenaamde gebiedscommissie voor de regio Amstel, Gooi en Vecht. Die commissie adviseert ittIGS over keuzes op het terrein van natuur en recreatie.

  De oppositiefracties menen dat de benoeming van Meijdam niet past in het streven van de provincie om verandering te brengen in de bestuurscultuur bii de provinde.

  Een onafhankelijke onderzoekscommissie oordeelde vorig jaar dat Meijdam als oud-gedeputeerde vanuit verschillende functies invloed probeerde uit te oefenen op zijn opvolgers.

  GS stellen zich op het standpunt dat Meijdam geen regels heeft overtreden. Het college is van oordeel dat de oud-gedeputeerde een gekwalificeerde voorzitter is van de gebiedscommissie Amstel, Gooi en Vecht. „Wij hebben er alle vertrouwen in dat de gebiedscommissie onder zijn leiding prima zal functioneren", zo zeggen GS in antwoord op de kritische vragen van de oppositiefracties.

  Meijdam is in Noord-Holland een vooraanstaande VVD'er. Hij is voorzitter van de kamercentrale Haarlem. Daarnaast heeft hij een adviespraktijk op het gebied van ruimtelijke ordening. Na verschijning van het onderzoeksrapport Schoon Schip legde hij een bestuursfunctie namens de provincie neer en stopte hij als lobbyist van de bouwwereld.

  NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten