Strijd om trafostation komt in laatste fase

Datum:
 • dinsdag 18 december 2012
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • 'T VELD - De spanning stijgt voor veel inwoners van 't Veld en De Weel.
  DOOR MIKE DEUTEKOM
  Komt er wel of niet een transformatorstation permanent hun uitzicht verpesten of besluit de gemeenteraad van Hollands Kroon donderdag toch om het college van B en W te dwingen een andere locatie te kiezen?

  Donderdag wordt duidelijk of de door her college van B en W voor stelde locatie vier, achter de Rijdersstraat in 't Veld en tegenover buurtschap De Weel, het gaat halen. Om de gemeenteraadsleden te overtuigen dat die locatie vier de verkeerde keuze is, wordt door de tegenstanders nog een keer alles uit de kast gehaald,

  Omwonenden worden voor de vergadering gratis met de bus gebracht, de raadsfracties worden nog aangesproken.

  Tegenstander en vertegenwoordiger van een aantal bewoners uit 't Veld, Wim Sepers, heeft een eigen document geschreven en bij de fracties gepresenteerd. Sepers geeft aan wat er allemaal is misgegaan, onder meer in de communicatie tussen de gemeente, aanvrager Tennet en de inwoners. Ook zet hij vraagtekens bij de verschillende planologische rapporten. Met het document probeert Sepers, net als de dorpsraad
  't Veld/Zijdewind en de actiegroep Houd de Dorpen Groen, de raadsfracties alsnog te overtuigen het nu voorliggende plan af te wijzen.

  Niet dat de raadsleden het nog helemaal voor het zeggen hebben. Het college van B en W heeft van de raad inmiddels de bevoegdheid gekregen om een besluit te nemen, de raad kan alleen nog een zienswijze afgeven.

  NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten