Regio VVV vraagt ontslag aan voor twaalf medewerkers

Datum:
 • zaterdag 24 november 2012
 • in
 • Categorie:
 • DEN HELDER - De Regio VVV Kop van Noord-Holland moet noodgedwongen drastisch snijden in de kosten.
  Er is ontslag aangevraagd voor twaalf van de 28 medewerkers. De kantoren in Dirkshorn en Nieuwe Niedorp gaan dicht, die van Den Oever zit op de wip.

  Den Helder en Julianadorp behouden hun vestigingen, al is wel een vaste -en een oproepkracht ontslag aangezegd. Ook zijn de kantoortijden aangepast aan het verschil tussen laag- en hoogseizoen.

   In Schagen wordt uitgekeken naar een andere plek voor de VVV, die beter in de looproute van het publiek ligt. Ook voor Callantsoog wordt een alternatief gezocht waarbij de VVV opvallender aanwezig is en ook betere service kan geven.

   Directeur Marlies Groot trad dit jaar aan als nieuwe directeur van de Regio VVV. Zij trof naar eigen zeggen een financieel uiterst wankele situatie aan. De VVV maakt al jarenlang verlies. En het wordt er niet beter op.

  ,,Hollands Kroon brengt de subsidie terug van 39.000 naar 11.000 euro. Daar kan ik geen kantoor van open houden.’’ Hollands Kroon verliest de vestiging Nieuwe Niedorp. Voor Den Oever wordt nog gekeken naar mogelijkheden om dat kantoor open te houden. Lukt dat niet, dan raakt ook Wieringen zijn VVV kwijt.

  Marlies Groot zit de komende tijd op twee sporen: kostenbesparing en meer inkomsten genereren door alert in te spelen op nieuwe trends en veranderingen in de toeristische markt. ,,Mjjn personeelslasten zitten nu op 66% van de totale begroting. Dat moet terug naar 56-57%.’’ Overigens zijn veel medewerkers parttimers, de twaalf mensen die ontslagen worden bezetten samen 3,5 formatieplaats.

  ,,We moeten streven naar een sterker verdienmodel voor de Regio VVV. Daarbij gaan we samenwerking met andere partners niet uit de weg om de Kop van Noord-Holland te promoten. Zoals in Den Helder met citymarketing.’’

  0 reacties :

  Een reactie posten