Twee miljoen kuub zand bij Callantsoog

Datum:
 • zaterdag 20 oktober 2012
 • in
 • Categorie: ,
 • 20 oktober 2012  - Provincie NH  -  Bij de vooroeversuppletie bij Callantsoog wordt twee miljoen kuub zand voor de kust gelegd. 

  In de planning van hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en provincie is de suppletie komend jaar. Het werk gebeurt in het kader van versterking van de Zwakke Schakels. De vooroeversuppletie biedt in combinatie met zand dat in de toekomst geleidelijk vanaf het nieuwe strand van Petten noordwaarts komt, afdoende veiligheid voor dit stuk kust met de smalste duinenrij van Nederland, aldus de opdrachtgevers.
   
  Voorheen zijn plannen gemaakt voor fikse verbreding van bet strand bij Callantsoog, beaamt Kees Stam van het hoogheemraadschap. ,,Mooie plannen in economisch goede tijden. Nu moeten we kiezen voor een goedkoper alternatief, dat veiligheid biedt en de basiskustlijn in stand ’houdt." Met de eerdere plannen voor een breder strand in het achterhoofd, heerst in Callantsoog het gevoel dat het dorp nu met een kluitje in het riet wordt gestuurd. „Maar 2 miljoen kuub zand is een heleboel", zegt projectleider Bert Kappe. „Neem een voetbalveld van honderd bij vijftig meter, gooi dat vol met zand tot een hoogte van honderd meter. Twee miljoen kuub is vier van zulke bergen zand bij elkaar."

  Bron: NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten