Remkes betreurt uitspraak

Datum:
 • woensdag 10 oktober 2012
 • in
 • Categorie: , , ,

 • Lada overweegt aangifte

  DOOR HARRY DE JONG, (NHD)

  HOLLANDS KROON -

  Commissaris van de Koningin Johan Remkes stelt dat hij zijn 'spontane opmerking' over de ver­meende unanimiteit waarmee de raad van Hollands Kroon koos voor burgemeester Jaap Nawijn niet had moeten maken. Politieke partij Lada overweegt een klacht in te dienen tegen Remkes vanwege schending van de geheimhou­dingsplicht.
  De geheimhoudingsplicht geldt voor iedereen, dus ook voor de commissaris, geeft zijn woord­voerder aan. 

  Fractievoorzitter Rob Ravensteijn van Lada klapte naar aanleiding van de opmer­king van Remkes uit de school over de besloten vergadering, door te melden dat sprake was van een meerderheidsbesluit. Die schending van de geheim­houdingsplicht kwam Raven­steijn op een aangifte door Na­wijn te staan.

  Spontaan

  Remkes wilde bij de installatie van Nawijn spontaan iets zeggen over de benoemingsprocedure die door alle betrokkenen zorg­vuldig was gevoerd, geeft zijn woordvoerder aan. Hij  wilde duidelijk maken dat Nawijn breed draagvlak heeft in de raad, tegen de achtergrond van de discussie over de regeling voor dubbele woonlasten van de burgemeester in zijn vorige gemeente.
  Het bestuur van Lada heeft een brief naar Nawijn gestuurd waarin het zijn teleurstelling uitspreekt over de aangifte door de burgemeester. 'Het bestuur van Lada meent dat er door de heer Ravensteijn zorgvuldig ge­handeld is en dat de privacy van betrokkenen uit het overleg niet in gevaar is gekomen'. Lada noemt de reactie op het handelen. van Ravensteijn overtrokken.

  Of de partij echt aangifte tegen Remkes zal doen, hangt of van de reactie van Nawijn op de brief, vertelt voorzitter Ebe Elzinga. „Ik had inmiddels ook al begre­pen dat commissaris Remkes zou hebben aangegeven dat hij zich bij de installatie van de burge­meester ongelukkig heeft uitge­drukt", aldus Elzinga.

  0 reacties :

  Een reactie posten