Miljoenen afgeboekt op grond gemeente

Datum:
 • woensdag 31 oktober 2012
 • in

 • DOOR MIKE DEUTEKOM
  ANNA PAULOWNA 

  In aanloop naar de gemeentelijke fusie tot Hollands Kroon hebben de gemeenten Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer miljoenen afgeboekt op hun grondreserve. Dat meldt de gemeente Hollands Kroon op vragen over de huidige grondreserves.

  „In totaal is er voor € 5.050.000 afgeboekt en in de jaarrekenin­gen zou van de voormalige ge­meenten opgenomen", zegt een woordvoerster desgevraagd. Reden is niet alleen de voortduren­de crisis en de stilgevallen wo­ningmarkt waardoor gronden van de gemeente minder waard worden. Ook zijn politieke be­sluiten oorzaak van waardever­mindering van de stukken land die de gemeente in handen heeft.

  Volgens wethouder Enno Bijl­stra heeft Hollands Kroon alleen al op bouwproject 't Veld Noord twee miljoen moeten afschrij­ven. „Dit nadat de provincie op de rem heeft getrapt waar het gaat om bouwlocaties buiten de bestaande kernen. In het buiten­gebied mag er niet of nauwelijks nog gebouwd worden. En aange­zien de vier gemeenten voor de fusie een warme grondpolitiek voerden, waarbij men investeer­de in grond met het oog deze la­ter als uitleggebied te kunnen verkopen, moeten we daar nu op afschrijven."


  0 reacties :

  Een reactie posten