Ambtenaren langer verspreid

Datum:
 • vrijdag 28 september 2012
 • in
 •  28 september 2012 Anna Paulowna - Het college heeft nu besloten om het tijdspad te verlengen tot 2020.
  DOOR MIKE DEUTEKOM

  De ambtenaren van de gemeente Hollands Kroon blijven nog tot 2020 op twee verschillende locaties gehuisvest. Naast het gemeentelijk hoofdkwartier in De Ontmoeting, blijft de tijdelijke huisvesting in het voormalige gemeentehuis van Anna Paulowna aan de Burgemeester Mijnlieffstraat langer in gebruik.

  Dat wil het college van burgemeester en wethouders. Het college stelt de gemeenteraad voor om na de verkiezingen, die binnen twee jaar worden gehouden, een besluit te nemen over de huisvesting van de organisatie. Bij de fusie tot de nieuwe gemeente Hollands Kroon door het samengaan van Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer, hebben de bestuurders besloten dat het beter was om alle ambtenaren tijdelijk centraal in een gebouw onder te brengen. In afwachting van een besluit over een eventueel nieuw te bouwen gemeentehuis, werd voorgesteld om, alle medewerkers te huisvesten in De Ontmoeting.

  Maar die ’multifunctionele accommodatie’ was te klein. Met ’tijdelijke aanpassingen’’ ter waarde van twee miljoen euro wilde de gemeente extra ruimte laten bouwen, maar bewoners van de nabij gelegen straat Robijn staken daar via de rechter een stokje voor. De rechter gaf de bewoners, die twijfelden aan de ’tijdelijkheid’ van de uitbreiding, gelijk.

  Omdat de uitbreiding niet doorging, greep Hollands Kroon noodgedwongen terug op het oude gemeentehuis van Anna Paulowna. Daar zou men tot 2017 gebruik van maken, maar het college heeft nu besloten om het tijdspad te verlengen tot 2020. Dat heeft als gevolg dat de plannen voor de uitbreiding van winkelcentrum Molensluis, vlak bij het oude gemeentehuis, ook worclen uitgesteld.

   Bron: NHD


  0 reacties :

  Een reactie posten