Mesthoop dichterbij dan ivoren toren

Datum:
 • zaterdag 18 augustus 2012
 • in
 • Categorie: ,
 • 18 augustus 2012 Anna Paulowna - Nawijn leeft nog in het Swiebertje-tijdperk. Burgemeester 
  Hoe hoog is de ivoren toren in Heemskerk? Hoog. 

   DOOR RIEN FLORIS 

   Zo hoog dat de bewoner van de toren een afscheidsinterview met de krant weigert. Ja, we hebben het over burgemeester Jaap Nawijn die Heemskerk verruilt voor het grazige polderland van Hollands Kroon. De burgemeester is geen vriend van de krant. En zeker niet van de verslaggevers die Heemskerk, nauwlettend volgen. Dat doen ze scherp en met hart voor Heemskerk. Dat is hun werk. Net zoals het burgemeester Nawijns werk is om met de krant te praten.

   Nawijn bekleedt een openbare functie. U en ik betalen het vorstelijke salaris van de ivoren torenbewoners. Raadsleden, wethouders, kamerleden, ministers, burgemeesters en commissarissen van de koningin zijn er niet voor zichzelf. En de burgers zijn er niet voor hen. Nee, zij zijn er voor ons. Wij hebben ze gekozen om zaken voor de gemeenschap te regelen. En we betalen ze met z’n allen. Kies je voor zo’n openbaar ambt met salaris van de belastingbetaler, dan mogen we u er op afrekenen.

  Louis van Gaal, is een ander geval. Die is ook wel van ons allemaal, maar die betalen we niet. Dus als die verslaggevers wenst te schofferen, moet hij dat weten. Maar ben je wethouder of burgemeester en je weigert met de krant te praten, dan is dat raar.

  Politici en burgervaders hebben de mond vol over pluriforme pers, dualiteit in de politiek en over burgemeester van het volk zijn.

  Nawijn leeft nog in het Swiebertje-tijdperk. De koninklijke familie onderhouden we ook met z’n allen. Ooit deed ik een interviewaanvraag voor prins Willem-Alexander. De Rijksvoorlichtingsdienst bleef beleefd weigeren. Zoiets is alleen voor de Maartje van Weegens van deze wereld weggelegd.

  Tsjorige, zo koninklijk hoog zal die ivoren toren in Heemskerk toch niet zijn?

   lk ken die boeren in de Noordkop. De mesthoop is er altijd dichterbij dan een ivoren toren.

   Bron: NHD

  0 reacties :

  Een reactie posten