Burgemeester en wethouders Hollands Kroon zien geen mogelijkheid om huis van gezin Imming te legaliseren

Datum:
 • maandag 12 augustus 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - WIERINGERWERF
  Slecht nieuws voor trucker Paul Imming en zijn gezin.
  Mike Deutekom 12-8-2019

  In een memo aan de gemeenteraad laten burgemeester en wethouders van Hollands Kroon weten dat zij geen mogelijkheden zien om de ’illegale’ woning van Imming op bedrijventerrein Schelphorst in Wieringerwerf te legaliseren.
  Dat betekent dat Paul met zijn vrouw Daphne en kinderen Arjan, Carin en Sietse van het college van B en W echt hun woning boven hun transportbedrijf moeten verlaten.
  Volgens B en W zijn er een aantal punten waardoor het bestemmingsplan niet zo kan worden aangepast dat Imming en zijn gezin wel in hun huis zouden kunnen blijven wonen. Zo stelt Hollands Kroon dat niet alle omliggende bedrijven hebben ingestemd met het terugbrengen van hun maximale milieucategorie. Dat was noodzakelijk omdat een woning nabij de bedrijven grenzen stelt aan die milieucategorie.
  Ook is er sprake van een extra beperking voor een stuk grond van de gemeente zelf. Op die grond - die de gemeente graag wil verkopen - zou bij het legaliseren van de woning ook alleen minder zware industriebedrijven zich kunnen vestigen.
  Daarnaast vindt het college dat een bedrijfswoning voor Imming niet noodzakelijk is voor het goed kunnen uitvoeren van zijn bedrijf. Ook zouden er geen toezeggingen zijn gedaan. De memo staat op de raadsagenda van september.

  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Eigen belang van de gemeen-te Hollands Kroon blijkt nu wel weer. De totalitaire bestuurscultuur waar de gemeen-te Hollands Kroon zich als "god" presenteert waar ieder zich naar dient te schikken. Triest dat er weer een slacht-offer, in dit geval een gezin, kan worden bijgeschreven door het onmenselijk handelen van de gemeen-te Hollands Kroon. De nieuwe burger-meester laat zien in de eerste periode dat er nog niets veranderd is, en gewoon verder gegaan is met de A-Sociale weg die men vanaf het ontstaan is ingeslagen.

  Een reactie posten