Prijskaartje aan gasloos bouwen in Schager Nes Noord

Datum:
 • donderdag 25 juli 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - Het laatste deel van de Schager nieuwbouwwijk Nes Noord komt in september in de verkoop. Deze huizen worden gasloos opgeleverd en daar hangt een prijskaartje aan.


  Mike Deutekom 25-7=2019

  In de derde fase van deelgebied Waterveld in Nes Noord worden 41 woningen gebouwd. Daarnaast komen er nog tien vrije kavels op de markt.
  Nieuw is dat deze woningen volgens het nieuwe bouwbesluit moeten worden gebouwd en zodoende zonder gasaansluiting worden opgeleverd.
  Dat was in de eerdere bouwfases in de wijk nog niet het geval omdat de vergunningen voor die huizen al voor de invoering van ’gasloos’ waren afgegeven. Maar nu is dat niet langer het geval, laat Marlous Mok namens projectontwikkelaar BPD weten. ,,Deze woningen worden volgens het nieuwe bouwbesluit gebouwd.’’

  Warmtepomp

  Wat dat precies betekent voor de prijs van de woningen is nog niet bekend.
  ,,De koopsommen worden later in augustus bekend. De woningen krijgen allemaal een individuele warmtepomp met bodemlus. Daardoor worden de huizen wel duurder maar is het energieverbruik lager en dat scheelt in de maandelijkse energielasten.’’
  Duidelijk is wel dat de huizen in fase drie aanmerkelijk duurder worden dan die in de vorige twee bouwfases. ,,Ja, het zijn forse investeringen in installaties die de ’vrij-op-naam’-prijs verhogen’’, zegt Mok.
  Een alternatief zoals stadsverwarming was niet mogelijk volgens BPD. ,,Dat vraagt om een (grote) collectieve warmtebron, zoals een energiecentrale of restwarmte van industrie en die is niet voorhanden.’’

  Gereserveerd

  In september komen twintig twee-onder-een-kappers, zeven vrijstaande woningen, acht hoekwoningen, zes tussenwoningen en tien vrije kavels op de markt. Al zijn die kavels niet helemaal vrij.
  Marlous Mok: ,,Van die tien vrije kavels zijn er acht gereserveerd voor collectief particulier opdrachtgeverschap. Dat houdt in dat je samen met een mede-opdrachtgever tot twee twee-onder-een-kapwoningen komt. Daar zijn die acht kavels voor bedoeld.’’
  Daarmee komt het totaal aan woningen in deze bouwronde in Nes Noord op negenenvijftig.
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Dekker zei

  "De woningen krijgen allemaal een individuele warmtepomp met bodemlus. Daardoor worden de huizen wel duurder maar is het energieverbruik lager en dat scheelt in de maandelijkse energielasten."

  Alleen een warmtepomp met een bodemlus verbruikt minimaal 4000 KW stroom per jaar, tenminste als een woning supergoed geรฏsoleerd is. Dat is dan alleen de warmtepomp en bij €0,25 per KW(huidig tarief) is dat minimaal €1000. Daarbij komen dan nog de normale dagelijkse zaken zoals nu ook het geval is en die zijn voor een normaal gezien ook 3 a 4000 KW.
  Een heel goed geรฏsoleerde woning(geen koudebruggen) verbruikt minder geld aan gas dan de verwarming kost met warmtepomp. Tel daarbij op het kostbare onderhoud van het systeem(dure pomp regelmatig vervangen) en de bewering van Marlous Mok is gebaseerd op leugens en bedrog, zoals alles tegenwoordig leugens en bedrog zijn die ons via de Overheid bereiken.
  De kopers die veronderstellen goedkoper uit te zijn zullen bij de energieafrekening na een jaar hevig teleurgesteld zijn.

  Anoniem zei

  Zouden Nederlanders doorkrijgen dat ze ze financieel de afgrond ingetrokken worden door de klimaatwet en de daarbij horende energietransitie. Zowel financieel de dupe, grote verplichte investeringen, torenhoge extra belastingen, en de natuur schiet er niets mee op. Wie de patronen van bedrog herkend die structureel, elkaar steeds sneller opvolgen, ziet dat er een zorgwekkende ontwikkeling gaande is. Tel daarbij op de sleepwet, verplichte zorgverzekering, etc en je gaat zien wat er gaande is. We zijn al beland in een dwangdictatuur, die steeds ernstiger vormen aanneemt. De vergelijkingen met halverwege de jaren 30 qua ontwikkelingen, toen er in Nederland ook mensen opstonden dat het niet goed zou komen als wij Nederlanders niet in actie kwamen tegen hetgeen in buurland Duitsland gaande was. Nu zijn wij al verder heen, wanneer trekt Nederland aan de noodrem om ieder levens mens van jong tot oud nog een leefbare toekomst te gunnen in dit naar dwangdictatuur afgegleden land.... Een dwangdictatuur die tot nu toe nog gehandhaafd wordt door degene die zich presenteren als waakzaam en dienstbaar, om de belangen van de banken en multinationals te dienen, niet die van het overgrote deel van de bevolking.

  Anoniem zei

  De Crisis- en herstelwet is door smeerlap Rutte in het leve geroepen om ieder besluit in strijd met de wet te rechtvaardigen en zodoende de Democratie bij het grof vuil te zetten. Er is al jaren geen sprake van een Crisis, behalve dan in het hoofd van die VVD malloot. Zoals de EU zucht onder de krankzinnige "bibber" Merkel, zo zucht Nederland onder de grootste engerd genaamd Rutte.

  Een reactie posten