Verzet tegen zonnepark op agrarische grond bij Den Helder

Datum:
 • donderdag 27 juni 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • DEN HELDER
  De bestuursrechter van de rechtbank in Alkmaar doet over zes weken uitspraak in de zaak die Nieuwedieper Dirk Jimmink tegen de gemeente Den Helder heeft aangespannen over de vergunning voor een zonnepark bij Kooypunt.
  Casper Duijn 27-6-2019
  In september vorig jaar stemde de gemeenteraad in met de komst van een zonnepark van circa 25.000 zonepanelen langs de N250 naast Den Helder Airport. Over het zonnepark is lang gesteggeld. In 2014 werden de plannen van ontwikkelaar Ecorus bekend. Destijds lag de provincie Noord-Holland dwars omdat het terrein een agrarische bestemming heeft, waar niet zomaar duizenden zonnepanelen op mogen komen.
  ,,En ik maak er bezwaar tegen dat er een zonnepark komt op grond met een agrarische bestemming’’, stelt Jimmink. Hij is woonachtig aan de Rijksweg en krijgt daarmee het zonnepark in zijn achtertuin. ,,Laten we het groen zoveel mogelijk behouden. Bovendien zijn er alternatieven voor een zonnepark op terreinen met een industriebestemming. Een zonnepark op De Dogger vind ik logisch. Andere gemeenten, zoals Schagen en gemeenten in West-Friesland, hebben zich eerder uitgesproken tegen zonneparken op agrarische grond. In Den Helder was dit een hamerstuk. Ik ben pertinent niet tegen zonneparken. Ik ben helemaal voor het opwekken van energie op deze manier. Alleen niet op de agrarische grond.’’
  Noordhollands Kroon  0 reacties :

  Een reactie posten