Klimaathoax zinloos – het enige dat Nederland kan is de burger pesten

Datum:
 • woensdag 19 juni 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • De staatsomroep heeft het maar moeilijk met de klimaathoax.


  19-6-2019 Hannibal

  Net als het kabinet overigens, dat begint te beseffen dat het iets heel doms heeft gedaan.
  Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft de diverse scenario’s van burgertje melken en bedrijven pesten naast elkaar gezet, en een uitkomst bereikt: het voorstel van het kabinet is het beste voor iedereen. Je verwachtte het niet.
  Klimaathoax
  Overigens kopte de NOS eerst iets anders, maar vond dat bij nader inzien te onvriendelijk naar het kabinet:
  Klimaathoax
  Eerder stond er:
  Klimaathoax
  Terwijl het begon met:
  Klimaathoax
  Dat de staatsomroep ruim drie kwartier (tussen 20:34 uur en 21:23 uur) nodig had de juiste kop te vinden (‘genoeg is genoeg’) na eerste publicatie, zegt toch wel iets over hoezeer men er mee in de knoop zit dit op welgevallige wijze aan de man te brengen. Je zou bijna gaan denken dat er overleg was met Den Haag over hoe dit nu weer te presenteren. Maar dat is niet meer dan een verdenking gebaseerd op het rare verloop hiervan.
  Desalniettemin is de conclusie – voor wie dit anders leest – eigenlijk volkomen vernietigend voor alle klimaathoax-plannen. Het zal niets helpen, maar tast de koopkracht van de gemiddelde burger stevig aan. Zonder dat er veel tegenover staat dat concreet bij draagt aan gestelde doelen als vermindering van de klimaatverandering – iets wat met het bestrijden van CO2 alléén sowieso al een idiote gedachte is. De enigen die men dwingen kan zonder dat ze direct het land ontvluchten zijn de burgers. Van de industrie verwacht men dat de voorbeeldfunctie aan haar niet besteed zal zijn als men een paar kilometer over de grens voor beduidend lagere kosten hetzelfde produceren kan. Dus mag het voor de industrie alleen marginaal iets meer kosten.
  “Van de meeste van die bedrijven zit het moederbedrijf in het buitenland en vormen de operaties in Nederland maar een klein deel van hun totale activiteit”, zegt hij. “Bovendien kunnen die bedrijven eventuele extra kosten niet makkelijk doorberekenen in hun prijzen, omdat ze concurrenten hebben op de wereldmarkt. Een extra heffing kan voor hen een belangrijke trigger zijn om te vertrekken.”
  Het is het failliet van het idee dat Nederland de wereld wel eens zal laten zien hoe een heel land het klimaat verteren kan. Verbazen doet het niet. Wat wel verbaast is de hysterie binnen het kabinet waarmee het werd doorgevoerd, want politiek kunnen de betrokkenen niet meer terug zonder groot gezichtsverlies. (voor links werkt dat anders.) Je kunt niet een land opjutten enige honderden miljarden te investeren in de grootste luchtbel sinds de South Sea Schwindle om een half jaar later te erkennen dat je je als een idioot hebt aangesteld – toen je er echt over nadacht in plaats van door Pavloviaanse reflexen gedreven op te zitten en pootjes te geven aan de belanghebbenden bij windmolens en hun medezeloten.
  Wat resteert is de zoveelste belastingverhoging, een bizar gasplan, een parlement dat zich heeft laten kennen als een dociele kudde kritiekloze meelopers die het kabinet niet ter verantwoording roepen durft als dat nodig is, en een land waarin de bloeddruk weer eens steeg zonder dat daarvoor goede redenen waren dat te veroorzaken.
  Wat een farce.

  Veren Of Lood

  1 reacties :

  Dekker zei

  Eindhoven wil de formule E organiseren. De formule E, volledig elektrisch en tegenhanger van de hybride formule 1, moet zogenaamd de toekomst worden omdat het "schoon" is.
  Wat onze groene brigade er dan weer niet bij vertelt is dat op het middenterrein van ieder Formule E evenement een gigantisch diesel aggregaat staat te draaien om de volledig elektrische race auto's op te laden.
  Zo is het precies als in de maatschappij, zonnepanelen en windmolens moeten zogenaamd voor voldoende energie gaan zorgen, ook nu weer vergeten de groene dwazen er bij te vertellen dat de elektriciteitscentrales gewoon blijven draaien omdat er lang niet genoeg energie wordt opgewekt, zeker niet als het windstil is en geen zon(zoals nu).
  Het is een grote bedriegerij waar de burgers binnen zeer korte tijd de (financiële) ellende van gaan ondervinden.

  Een reactie posten