Afgeslankte Polderse kermis in Spoorbuurt; geen draagvlak voor feest buiten kern Anna Paulowna

Datum:
 • woensdag 8 mei 2019
 • in
 • Categorie: , ,

 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De Polderse kermis vindt dit jaar in een afgeslankte en kleinere versie dan voorheen plaats in de Spoorbuurt in Anna Paulowna.
  Lydia Jasper 8-5-2019

  Woensdagavond was op het gemeentehuis een bijeenkomst over een ’Polderse kermis-light’.
  Vorig jaar besloot het college van Hollands Kroon dat de Spoorbuurt niet langer als evenemententerrein kon dienen voor de Polderse kermis vanwege de omvang. Inmiddels zijn burgemeester en wethouders tot een ander inzicht gekomen.
  ,,Het voorstel om het feest buiten de kern te houden kon op geen draagvlak rekenen’’, zegt burgemeester Rian van Dam. Wel willen betrokkenen een kermis zoals die vroeger was: het moet een feestje voor de Polder zijn en absoluut niet groter groeien.

  Artiesten

  De opzet is een kleiner evenemententerrein dan vorig jaar. Het Wapen van Holland en de Polderei gaan het programma beter op elkaar afstemmen. De keuze in artiesten moet daar ook aan bijdragen.
  De partijen zijn en gaan nog met elkaar in gesprek om verder vorm te geven aan de Polderse kermis. ,,In de vergunning komen heldere afspraken te staan’’, aldus Van Dam. Met vereende krachten moet de eerstvolgende kermis een succes worden. ,,Als dit niet de weg blijkt te zijn, dan wordt het moeilijk om opnieuw draagvlak te vinden.’’
  Van Dam kon op applaus rekenen na het verlossende woord. Toch waren er ook buurtbewoners die er weinig fiducie in hadden dat het nu wel goed zal gaan. ,,Zolang de vorige burgemeester hier zat, zes jaar, is de vergunning niet nageleefd. Het overleg met de buurt is altijd nul komma nul geweest.’’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten