EU graaft met linktaks-uploadfilter eigen graf en gelijktijdig dat van de massamedia

Datum:
 • vrijdag 29 maart 2019
 • in
 • Categorie:
 • Nieuwe Copyright richtlijnen ‘resultaat van vriendjespolitiek en omkoping’ – EU wil met controle over internet oppositie de mond snoeren, maar zal het tegendeel bewerken


  29-3-2019

  Een laatste wanhoopspoging van ‘oude mannen’ in Brussel om de Europese volken onder totalitaire meningencontrole te plaatsen. Zo beschrijft analist Tom Luongo de linktaks en het uploadfilter die deze week zoals verwacht door het Europese Parlement zijn aangenomen. Luongo maakt een sterk punt als hij uitlegt dat vooral de linktaks zeer nadelig zal blijken te zijn voor de grote media conglomeraten die de EU juist probeert te beschermen, vooral omdat die al jaren getrouw dienst doen als propaganda organen van het extreemlinkse Brusselse beleid.

  De ware intenties van de EU zijn –voor zover die voor sommigen nog niet duidelijk waren- andermaal voor het voetlicht geworpen nu het Europese (nep) Parlement heeft ingestemd met de nieuwe Copyright Richtlijn, en met name met artikelen 11 en 13, die de gedoodverfde linktaks en het uploadfilter regelen.

  ‘De arrogantie en eigenwijsheid van de Europarlementariërs om dit erdoor te drukken zonder zelfs maar naar de argumenten voor amendementen te luisteren spreekt boekdelen over hoezeer deze wetgeving het resultaat is van vriendjespolitiek en omkoping,’ schrijft Luongo. ‘En u weet wel van wie dat geld afkomstig was: dezelfde lui die op dit moment achter het kapotmaken van Brexit zitten, dus de Davos Troep (= de globalisten).

  Controle over internet moet oppositie de mond snoeren

  De aansturing, manipulatie en controle over het communiceren en denken van de Europeanen begint de ‘superstaat’ kliek uit handen te glippen - zelfs in Nederland, waar een anti-establishment partij, het Forum voor Democratie, bij de recente Provinciale 
  Statenverkiezingen in één klap de grootste werd.

  En dat wil de heersende elite beslist niet hebben. Controle over het internet en de media betekent feitelijk controle over zo ongeveer alles, omdat ons hele leven er inmiddels op gebaseerd is. Als de eurocraten hun project om van de EU één groot vanuit Brussel geregeerd grenzen-loos geïslamiseerd massa-immigratie rijk te maken willen voltooien, dan moet iedere uiting van oppositie of ongenoegen tegen dit streven worden onderdrukt en uiteindelijk ook gecriminaliseerd.

  Richtlijn is ‘puur protectionisme’ van de massamedia

  Naast de eurocraten vrezen ook de oligarchen aan het hoofd van multinationals en massamedia voor hun aanzienlijke aandeel in dit project. Zo werken de massamedia al tientallen jaren nauw met Brussel samen om de Europese Superstaat te promoten en te realiseren. Toch moeten ze nu constateren dat hun geloofwaardigheid almaar verder terugloopt en steeds meer mensen zich tot onafhankelijke en alternatieve nieuwsbrengers keren, met als onvermijdelijk gevolg dalende oplages, kijkcijfers en advertentie inkomsten.

  Om de steeds sterker wordende competitie te blokkeren en hun eigen monopoliepositie te waarborgen werden de linktaks en het uploadfilter bedacht. ‘Deze richtlijn is puur protectionisme van de media producenten, of die nu nieuws, muziek of films brengen. Hun verdienmodel is niet alleen in elkaar gestort, maar wordt nu letterlijk gesubsidieerd door winstgevende bedrijven zoals Amazon (dat bijvoorbeeld de Washington Post bezit)... Artikel 11 en 13 zijn dus feitelijk typische corporatistische geldmachines – tenminste, in theorie.’

  Consumenten willen niet betalen; linktaks eenvoudig te omzeilen

  Volgens Luongo werden daarbij echter een aantal kapitale denkfouten gemaakt. De eerste is dat de consument duidelijk niet bereid blijkt om grote bedragen neer te tellen om nieuws, artikelen en andere zaken te kunnen lezen en bekijken, zeker niet als dit op iedere site apart gedaan moet worden. De praktijk wijst uit dat sites met betaalmuren hun bezoekersaantallen zullen zien dalen, regelmatig met forse cijfers. Blokkades opwerpen voor de nieuwe vrije media gaat daar nauwelijks verandering in aanbrengen.

  En de linktaks, waar ook Xandernieuws mee te maken krijgt? Die is simpel te omzeilen door van de genoemde bronnen geen hyperlink meer te maken, een voor de hand liggende oplossing die ook Luongo aanvoert. Als dat ook blijkt de worden weggefilterd is het maken van een screenshot van een quote e.d.. een alternatieve optie, omdat deze moeilijker zijn te achterhalen.

  In het ergste geval worden de bronnen voortaan uitsluitend nog als enkelvoudige namen en termen in het artikel zelf genoemd, of zelfs helemaal weggelaten. Immers: wij, en veel andere onafhankelijke vrije media, verdienen hier niets mee en hoeven dit ook niet te doen. Het zijn de massamedia waar wij naar linken die door deze linktaks minder aangeklikt zullen worden, dus minder bezoekers en daardoor minder inkomsten zullen krijgen. En dat terwijl de hele richtlijn nu juist is bedoeld om deze massamedia te beschermen.
  95% nieuws is gekopieerd
  95% van het ‘nieuws’ dat u op de professionele media leest is sowieso nauwelijks meer dan een letterlijke kopie van verklaringen van de overheid, multinationals of één van de vier, hooguit vijf grote internationale persbureaus. ‘Zij volgen een oud model zonder toekomst,’ vindt de analist. ‘Het zijn nieuwsorganisaties die niets toevoegen maar enkel op iets andere toon dezelfde onzin brengen.’ Daarom is er feitelijk geen enkel verschil meer tussen MSNBC, CNN en Fox in de VS, of de NOS, NU, de Volkskrant en het Algemeen Dagblad (etc.) in Nederland.

  EU veroorzaakt zelf ondergang van zieltogende oude media

  ‘Dus gaf de EU deze zieltogende industrieën alles wat ze ooit wilden,’ vervolgt Luongo. ‘Maar uiteindelijk zal het hun ondergang zijn, omdat het een hele generatie burgerjournalisten zal aansporen om de leemte op te vullen en zelf primair onderzoek te doen.’

  Tevens denkt hij dat de nieuwe richtlijnen in de praktijk onmogelijk te handhaven zijn. ‘De EU zal zelf in een enorme krater terecht komen omdat het verkeer van en naar zijn IP adressen zal instorten.’

  Als de eurocraten en media dan alsnog de controle willen houden zullen ze de individuele vrijheid van iedere Europeaan zelf moeten aanvallen en fors moeten beperken. Maar dan is het ‘game over’, waarschuwt Luongo. Dan zullen zelfs de diepst in slaap gesuste Europeanen wakker worden en opstaan tegen het totalitaire regime in Brussel.

  ‘Voor mij voelt dit opstellen van wetten die voordat ze zijn ingevoerd al achterhaald zijn daarom als de zoveelste wanhoopsdaad van oude mannen die hun laatste oorlog voeren om het uit hun vingers glippende internet in hun greep te houden,’ besluit de analist.


  Xander

  0 reacties :

  Een reactie posten