Chaos bestuur Bergen groeit: GS keurt vergunning goed die college niet kent

Datum:
 • dinsdag 18 december 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Bergen - De bestuurlijke chaos in Bergen heeft een nieuw dieptepunt bereikt.
  18-12-2018 Matthie Bergman

  Gedeputeerde Staten hebben goedkeuring verleend aan een vergunningsaanvraag, waarvan het huidige college niet eens het bestaan wist.
  Het betreft het nieuw voetbalfusiecomplex in Egmond aan den Hoef. De vorige gemeenteraad wees daarvoor een locatie aan de Egmonderstraatweg aan.
  De huidige coalitie wil dat besluit terugdraaien, maar heeft dat nog niet officieel gedaan.
  Het vorige college blijkt de vergunning in mei, na de raadsverkiezingen bij GS te hebben aangevraagd, vlak voordat een nieuw college aantrad, waarvan bekend was dat dat er totaal anders over dacht.
  „Die aanvraag is mij tijdens de portefeuilleoverdracht niet gemeld”, aldus Michiel van den Busken.
  Hij had als wethouder dit onderwerp in zijn takenpakket, maar is recent - ook als gevolg van de politieke chaos in Bergen - van het toneel verdwenen.
  GS heeft naar aanleiding van de vergunningsaanvraag nog vragen gesteld aan Bergen, maar ook die hebben Van den Busken nooit bereikt, zo zegt hij: „Dat is kennelijk op ambtelijk niveau afgehandeld.”
  Ook de leden van de actiegroep ’Geen ballen maar bollen’ zijn er stomverbaasd over dat de publicatie van de aanvraag door de provincie hen is ontgaan.
  Nu blijkt dat die aanvraag slechts openbaar is gemaakt in De Uitkijkpost, het weekblad van buurgemeente Heiloo en dus niet in het huis-aan-huisblad Contact der Egmonden.
  Daardoor is de aanvraag betrokken Egmonders ontgaan en konden die geen bezwaren indienen. De vergunning is nu definitief verleend, al is het vrijwel uitgesloten dat de huidige gemeenteraad van Bergen er gebruik van gaat maken.
  De actiegroep heeft de gang van zaken rond deze publicatie gemeld bij de Rijksrecherche en heeft een advocaat ingeschakeld. Die moet onderzoeken of de publicatie van GS volgens de regels is verlopen.
  Ook het college van Bergen onderzoekt de gang van zaken.

  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Mr. X zei

  Hermes Trismegistus: Zo boven, zo beneden.

  Een reactie posten