Ambtenaren Hollands Kroon via mail met dood bedreigd

Datum:
 • woensdag 4 april 2018
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon -  Een van de drie ambtenaren van Hollands Kroon die door Wieringerwerver M.M. (57) per e-mail met de dood werd bedreigd, is gestopt met zijn werk als handhaver. Hij is andere werkzaamheden gaan verrichten.


  Ron Ranzijn 4-4-2018

  Zo bleek woensdag tijdens de behandeling van de strafzaak tegen M. bij de Alkmaarse rechtbank. Volgens de slachtoffers hebben de doodsbedreigingen die M. naar hen stuurde hun uitwerking gehad. Zo lieten zij weten in hun verklaringen.

  Een kwestie thuis lag aan alles ten grondslag. M. lag overhoop met zijn achterburen. Die hadden een aanbouw met zicht op zijn achtertuin gerealiseerd, waardoor hij zich ernstig in zijn privacy aangetast voelde.

  M. had naar eigen zeggen overleg gevoerd met een jurist van de gemeente. Hij wilde een stellage bouwen en door begroeiing zijn tuin weer afschermen. Hij had begrepen dat hij daarvoor geen vergunning nodig had.

  Toen daarna een controleur aan de deur kwam en hij november vorig jaar ook nog een brief van de gemeente ontving, waarin gesproken werd over een vergunning en eventuele dwangsom, ontstak de Wieringerwerver in woede.

  Hij bedreigde de ondertekenaars en handhaver die bij hem aan de deur was geweest persoonlijk via e-mail met de dood.

  Een van de betrokken ambtenaren verklaarde dat zij alleen maar gevraagd had om een tekening en aanvullende gegevens. Zij vond het maanden later door M. via de politie aangeboden ’sorry’ niet oprecht overkomen. De vrouw vroeg 150 euro smartengeld.

  M. zei dat hij verkeerd gereageerd had. Het kwam allemaal door de opgelopen spanning bij het conflict met de buren. Hij had nog nooit iemand kwaad gedaan, hetgeen ook bleek uit zijn blanco strafblad. Via de rechter wilde hij nogmaals zijn welgemeende excuses aanbieden.

  Werkstraf

  M. werd veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur en betaling van het gevraagde smartengeld.

  Noordhollands Dagblad


  11 reacties :

  Anoniem zei

  Als je als handhaver met 2 maten meet dan kan je verwachten dat het een keer mis gaat, dus nu ook niet zielig gaan doen.
  Zulke idioten die anderen met de dood bedreigen kun je niet serieus nemen, wel als het moslims zijn dan zijn de bedreigingen uiterst serieus te nemen.

  Anoniem zei

  Kun je nagaan; de gemeente geeft vergunning aan de buren voor een uitbouw zodat ze kunnen zien wat je op je brood hebt. Dat is toch ook achterlijk! Typisch Hollands Kroon. Weg ermee.

  ***ZICHT OP DE ACHTERTUIN*** Die zogenaamde handhavers hadden dat als eerste moeten zien voordat de uitbouw werd gerealiseerd. Maar ja, handhavers in Hollands Kroon, als je ze nodig hebt zijn ze er niet behalve als de rechtbank erbij moet komen.

  Anoniem zei

  'Handhavers' in Hollands Kroon zien niets, ruiken niets, horen niets, weten niets.
  Dat is handhaven in Hollands Kroon.

  Anoniem zei

  Weer een buren conflict waar Hollands Kroon een flinke vinger in de pap heeft.Het lijkt wel ook een beetje op het nog lopende vergunning conflict bij Bleijerveld in de Planetenlaan te Wieringerwerf. Handhaven NO,illegaal bouwen YES,bevoorrechten YES,oplossen NO ,veroorzaker uitkopen en slopen YES.En dit schijnt al jaren te lopen, en Hollands Kroon doet niets en alleen maar waar zij zelf zin in hebben. Maar vergeten zelf wel dat zij voor al hun inwoners klaar moet staan die bij hen in dienst zijn. Probeer dat alle ambtenaren van Hollands Kroon maar eens wijs te maken.Waar is de vakmanschap??????

  Anoniem zei

  En ze krijgt godverdomme nog 150,00 euro.
  Handhavers...................
  HANDHAAF DAN OOK. En niet 1 richting op.

  Anoniem zei

  Niet goed te praten, maar dit was te verwachten met de manier waarop Hollands Kroon haar tak als handhaver uitvoert.
  Met deze aangifte en procedure is aangetoond, dat HK totaal niet ziet wat er fout is met de uitvoering van hun taak als handhaver.

  Piet zei

  Iemand met de dood bedreigen is nooit acceptabel.
  Maar dat de goede man tot deze woede en 'wanhoop' gekomen is zegt ook wel wat over het ambtenarenapparaat van Hollands Kroon. Het valt me de laatste jaren ook op dat HK vaak een rol speelt in het creeren van burenruzies.

  Anoniem zei

  Zelfsturend zei iemand?

  Anoniem zei

  Holands Kroon is een regiegemeente = zoek het allemaal zelf maar uit, ons interessert het niks. Val ons niet lastig met dit soort gezeur.

  Anoniem zei

  Holands Kroon is een regiegemeente = zoek het allemaal zelf maar uit, ons interesseert het niks. Val ons niet lastig met dit soort gezeur.

  Anoniem zei

  Consequentie van het huidige 'beleid' onder toeziend oog van de gemeenteraad.

  Een reactie posten