Shell verplaatst werk van Den Helder naar Polen

Datum:
 • woensdag 21 februari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Helder -  Polen komen veelal naar de Noordkop om hier te werken, maar nu verplaatst Shell banen uit deze regio juist naar Polen.
  Arie Booy 21-2-2018

  Op het kantoor van Shell naast de gasbehandelingsinstallatie op Oostoever verdwijnen arbeidsplaat- sen. Het gaat om werk in de personeelssector en financiële administratie.
  _______________________________________

  Administratieve functies weg uit de Noordkop
  _______________________________________

  Werknemers met een vast contract krijgen ander werk aangeboden, mensen met een contract voor bepaalde duur of ingehuurde arbeidskrachten worden bedankt.

  Banen

  ,,Ik weet niet precies om hoeveel voltijdbanen het gaat", zegt woordvoerder Sape Jan Terpstra van het hoofdkantoor van de NAM in Assen. ,,Maar voor Den Helder moet je rekening houden met beperkte aantallen.

  ,,Shell is een van de aandeelhouders van de Nederlandse Aardolie Maatschappij die al vele jaren een  grote gasfabriek drijft op Oostoever. De industriële installatie is bekend door de vlammen die zichtbaar zijn bij het affakkelen van gas.

  Naast de fabriek staat het kantoor. Woordvoerder Terpstra: ,,Op meerdere locaties van NAM/Shell gaan organisatorische aanpassingen plaats vinden. Dit betreft niet de operationele en onderhoudstaken die NAM in Den Helder uitvoert, maar verschuivingen in de ondersteunende taken zoals HR (personeelswerk) en Finance, zowel binnen als buiten Nederland. NAM trekt dus geen personeel uit Den Helder terug dat met de operaties te maken heeft."

  Administratie 

   Shell, dat erg op de kosten let sinds de olieprijs gedaald is, heeft al eerder administratief werk naar het lagelonenland Polen overgeheveld. Nu heeft dat ook gevolgen voor mensen die hier op kantoor werken.

  Noordhollands Dagblad

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Dag haven van Den Helder

  Anoniem zei

  Dag haven van Anna Paulowna, of niet Meskers?

  Anoniem zei

  Dag Hollands Kroon zijn Subsidie van VVD-er Meskers zijn sprookjes verhaal Kooyhaven.
  Inwoners of kiezers? betalen wel, volgens VVD-er Meskers!
  Ga zo door VVD want VVD = Veel. Verdriet. Driet. als je het eerlijk ziet. En de inwoners krijgen de zwarte piet omdat ze de gemeenteraad het mandaat hebben afgegeven aan het college om dit allemaal zomaar achter gemeenteraad zijn rug om te bekokstoven.
  Slaap lekker verder gemeente raad!

  Anoniem zei

  En vergeet de toen zijnde PvdA wethouder Fokko van de Laan ook niet, die toen ook volledig achter dit plan stond. En wel minstens 1000 arbeidsplaatsen zou opleveren in dit zo omstreden Kooyhavenplan. Maar PvdA dramde ook door!
  En wat verbaast een ieder! De kooyhaven ziet er nog steeds zeer onaantrekkelijk en verlaten uit ondanks deze A locatie.Nog geen walstroom, geen bedrijven gebouwen, geen groen beplanting enz. enz.
  Wat zou een ondernemer hier moeten zoeken, als een straat verderop in Den Helder de ondernemers zoals Shell hard naar het veel goedkopere buitenland vertrekken.Ze hebben nog gelijk ook want Nederland en vooral Hollands Kroon met al zijn ondernemers perikelen prijst zich zelf uit de markt.Of ze jagen de boeren met een zak geld weg en verkopen deze goedkope landbouwgrond weer voor dure bouwgrond. Handelen met andermans geld,is heel makkelijk handelen, maar de inwoners van Hollands Kroon moeten bijbetalen als het zoals hier weer faliekant mis gaat net zoals meerdere industrie gronden in Hollands Kroon mis is. Hollands Kroon moet zich niet voordoen als project ontwikkelaar, want van hun normale huiswerk snappen ze al niets van. Laat staan het uitvoeren daarvan.

  Een reactie posten