Stap naar tiny house

Datum:
 • woensdag 1 november 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - Roep om keuzevrijheid bij permanente bewoning recreatieparken Hollands Kroon. 

  Lydia Jasper

  Het onderwerp permanente bewoning van recreatiewoningen trok gisteravond, zo'n honderd man naar het gemeentehuis van Hollands Kroon.

  Onder de bezoekers veel voorstanders van permanente bewoning.

  Terwijl het publiek eigenlijk heel gemêleerd was. Variërend van mensen die inderdaad op een Park woonden tot parkeigenaren en recreanten. Aan het eind van de avond waren de bezoekers het over een ding eens: hier is maatwerk nodig. Na een korte introductie mochten de belangstellenden aan de gang. In vier groepen bespraken ze diverse thema's: ruimtelijke kwaliteit, landschappelijke inpassing, vrijetijds-business en wonen. De bevindingen komen in een raadsvoorstel en de raad kan daarna de bestaande omgevingsvisie aanpassen.

  Een mix op een park is geen ongewenste situatie. Mensen die daar bij wijze van spreken twee maanden per jaar verblijven, kunnen goed leven naast mensen die daar permanent wonen en vice versa. Niet alle parken zijn even rendabel en huizen staan voor een deel van het jaar leeg als permanente bewoning niet is toegestaan. Wat kan leiden tot verpaupering.

  Keuzevrijheid staat hoog in het vaandel. De mensen willen graag met zijn allen bekijken hoe een locatie moet worden ingericht. Waar ook zaken als de levensstijl van de bewoners in harmonie moeten zijn met de weekplanning van anderen. De meeste bewoners van recreatie- woningen zijn tevreden; ze wonen fijn. Voor sommigen is het zelfs een stap naar een tiny house; kleine, duurzame huizen.

  Hollands Kroon heeft volgens een eigen telling veertien parken met 798 huizen, bungalows of chalets. De Vereniging van Eigenaren van Aemstelsigt maakt er bezwaar tegen op die lijst te staan. Volgens haar is Aemstelsigt op Westerland een wooncomplex en geen recreatiepark.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten