Wethouder: 'Provincie zit in ander boek'

Datum:
 • dinsdag 10 oktober 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - De continuïteit van verschillende bedrijven in de Kop van Noord-Holland staat op het spel, doordat zij vanwege een gebrek aan huísvesting naast tijdelijk buitenlands uitzendpersoneel grijpen.

  Die signalen krijgt wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon naar eigen zeggen regelmatig en steeds vaker. Hij reageert op berichtgeving in deze krant dat in de Noordkop, volgens bureau voor bouwmanagement en vastgoedadvies, acuut behoefte is aan tussen de 1200 en 1400 bedden.

  De provincie Noord-Holland laat daar momenteel nauwgezet onderzoek naar verrichten en verwacht hiervan medio december de uitkomsten.

  ,,Dat onderzoek wordt gedaan, daar heb ik geen moeite mee, want het is goed om zoiets gedetailleerd in beeld te brengen. Toch betwijfel ik of in Haarlem de urgentie van dit verhaal voldoende duidelijk is", aldus Meskers, die dat meermaals onder de aandacht heeft gebracht.

  ,,De provincie zit op dat gebied echt in een ander boek. Waar ze arbeidsmigranten die langer in Nederland verblijven niet wil weg proppen, maar pleit voor het onderbrengen in kernen, neemt de noodzaak voor meer opvang voor tijdelijke werknemers niet af. Dat probleem moeten we nu zo snel mogelijk het hoofd zien te bieden, anders grijpen bedrijven die mensen keihard nodig hebben naast personeel."

  Noordhollands Dagblad  4 reacties :

  Anoniem zei

  Hoe kan dat nou?
  We importeren per jaar 10 duizenden moslims(buiten de gezinshereniging), waaronder artsen, apothekers enz. met als excuus dat er banen voor ze zijn.
  Eenmaal een verblijfsvergunning krijgen ze huis, bad, Miele, geld en ziektekostenverzekering. Er is er hoegenaamd geen moslim migrant die werkt en dan moeten we weer andere buitenlanders importeren om het werk te laten doen en woonruimte voor ze te creëren?
  Wie begrijpt er nog iets van? Waarschijnlijk alleen de politici die Nederland naar de rand van de afgrond (en er overheen) brengen met smeerlap Rutte vooraan.

  Bakker zei

  Mijnheer Meskers, het is zo langzamerhand uiterst urgent dat u met uw kornuiten van het College en natuurlijk de hele VVD, eens het eerlijke verhaal gaan vertellen en niet dit onzin verhaal wat gebaseerd is op leugen en achterklap.

  Zorro zei

  Dat doet Meskers nooit Bakker; hij is een loonslaaf en handelt in opdracht van zijn bazen.

  Bakker zei

  Zorro, Meskers en kornuiten leiden aan hoogmoetswaanzin, ze denken dat ze zich alles kunnen veroorloven en Meskers doet niet veel anders als zijn baas Rutte navolgen, die heeft nog nooit 1 belofte gehouden, ze noemen hem niet voor niets Pinokkio.

  Een reactie posten