Keek op de Week (25) met Meskers, PvdA en.....

Datum:
 • dinsdag 27 juni 2017
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Hollands Kroon -  Hoogte- en dieptepunten van week 25 van 2017 (18-25 juni)  Punt 1

  Inventief bestuursbedrog in Hollands Kroon oftewel - Niets is ons te dol. 
  (In een een-tweetje met de Provincie)

  In de Groetpolder worden grote windmolens geplaatst – deze windmolens voldoen niet aan de provinciale regel wat betreft de 600 meter afstandsgrens t.o.v woningen en dus zouden de molens niet geplaatst kunnen worden.

  Vraag van JAS: Hoe kan de overheid onder die eigen hinderlijke wettelijke regels uitkomen, als je die dingen toch met alle geweld wilt plaatsen?

  Oplossing: Je verandert de bestemming wonen van de binnen de 600 meter geluidsgrens gelegen woningen naar bedrijfsbestemming waarvoor deze geluidsgrens niet geldt!
  Wat voor bedrijfjes komen daar dan? De ex-woningbewoners en nu nieuwe bedrijfsvoerders krijgen de bezigheid toezicht te houden op de omgeving om onwelgevallige of verdachte lieden uit de buurt van de molens te houden.
  M.a.w. deze in totaal 11 woningen zijn wachthuisjes geworden voor bewaking van 6 windmolens en automatisch moeten die ex-bewoners in die wachthuisjes gaan wonen. Voor hun bedrijfsuitoefening krijgen zij 3000 euro/jaar, hun ex-woning wordt afgewaardeerd naar bedrijfswoning in de WOZ – op het moment voordelig – maar bij verkoop brengen die hokken beduidend minder op.
  Je moet maar zin hebben in een huis met een verplichte baan als 'bewaker'. Voorts zullen deze bewakingsfirma’s zich moeten gaan laten inschrijven bij de KvK, een firma oprichten, boekhouding moeten gaan voeren, zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten afsluiten, etc. Overigens hoeven wachthuisjes, zoals in dit specifieke geval, niet perse voldoende strategisch gelegen te zijn om de bewaking-taak uit te voeren - deze wachthuisjes zijn oorspronkelijk niet gebouwd om zicht te hebben op de windmolens. Het plaatsen van wachthokjes, het wachtlopen met een afgerichte hond, camera systemen met bewaakte schermen etc. zal tot de taken der bewakers moeten gaan behoren, wil althans dit kromme HK idee enigszins serieus genomen kunnen worden.
  Overigens ziet JAS toch enige toekomst voor dit soort bewakingsfirma’s; iedereen die vlakbij landerijen woont van een teler/boer heeft nu het recht een bewakingsfirma in eigen huis te gaan opstarten. Landerijen met aardappelen, bollenvelden in bloei, weides met dik vee: alles moet beschermd en bewaakt worden tegen aardappel- bloemen- en veedieven. Dus als U niks te doen heeft; wordt landerijbewaker en volg het voorbeeld zoals gesteld door Hollands Kroon. Je krijgt nog gratis breedband ook, want dat betaalt de bevolking in de bewoonde gebieden voor U


  Punt 2

   Alweer Meskers 

   De financiële chaos bij de COWWI (Centrale Ondersteuning Wonen Werk Inkomen) is niet de schuld van Hollands Kroon volgens wethoudster van Gent (Senioren Partij) maar het probleem is te wijten aan het feit dat de administratie niet actueel was. Veel dossiers waren niet tijdig te digitaliseren voor afhandeling van de HK-jaarrekening.
  Meskers (VVD) : College en organisatie valt niets te verwijten, het is een zure samenloop van omstandigheden, welke niemand heeft zien aankomen!

  JAS: Er lijkt in het HK-bestuur niemand te zijn met voldoende capaciteit, inzicht en verantwoordelijkheidsgevoel om zaken die een ongewenste wending nemen te kunnen zien aankomen. Waarom? Je hoort toch te weten dat de vereiste documentatie niet compleet is maar dat vrijwaart de organisatie toch niet van de plicht om over de status op de hoogte te zijn? Of die nu gedigitaliseerd is of niet – dat maakt niet uit! Dan schrijf je de gegevens maar op een kattebelletje – is ook goed maar ja, DAN moet iemand verantwoording nemen en dat is niet zo fijn in het nieuwe labyrint van zelfsturende teams. En te bedenken dat de plaatselijke 'volksvertegenwoordigers' in opdracht van de leiding hun mond houden en liever de zaak verzwijgen.
  Men kan zich in gemoede afvragen wat het niveau van financieel beheerinzicht van wethouder Meskers is.


  Punt 3

  Snel internet en definitieve zelfmoord van de PvdA. 

  De PvdA vindt dat de OZB wel omhoog kan om snel internet hiermee te financieren. Welke OZB mevrouw Buczynski (PvdA)? De OZB van de huizen waar dit snelle internet wordt aangesloten, nemen wij aan? 3100 aansluitingen (tot nu zouden 1800 potentiële aansluitingen interesse getoond hebben maar of zij getekend hebben?) voor 15 miljoen euro aansluitkosten is 5000 euro per aansluiting; elk aansluitpunt-huis zou dan een extra OZB-heffing over 10 jaar van 500 euro per jaar moeten betalen. Althans, dat is wat PvaA=Buczynski bedoelt, nemen wij aan.
  Geen heffing op de huizen van overige bewoners in HK; de overige bewoners laten opdraaien voor een systeem wat binnen een paar jaar achterhaald is door de snelle technologische ontwikkeling. Dit alles is redelijk van den zotte tenzij ook Buczynski niets te dol is.
  Hoewel voor films en spelletjes veel capaciteit nodig is, volstaat voor verzending van gegevens een Excel-sheet. Bovendien hebben  nagenoeg alle andere systemen, zelfs die over de telefoonlijn voldoende capaciteit om alle vormen van gegevens te ontvangen of te verzenden.

  Onzin deze breedband-aansluiting hysterie; tenzij Buczynski bezig is de laatste stop uit de PvdA te trekken zodat het scheepje nog sneller zinkt. Uw partij heeft namelijk een paar zeteltjes verloren de laatste 2e kamer verkiezingen, voornamelijk door verlies van contact met de eigen PvdA-aanhang, weet U nog wel? Of bent U een VVD mol en wilt U het raadslid-plaatsje van VVD - Op de Weegh opvullen??


  Redactie JAS
  0 reacties :

  Een reactie posten