Week 14 met 'Flexibele boa's' en problemen bij de RUD?

Datum:
 • maandag 10 april 2017
 • in
 • Categorie: , , ,


 • Hollands Kroon  Hoogte en dieptepunten van week 14  van 2017 (2 april  tot  9 april).  Plaats 1


  Flexibele boa’s?

  Flexibele boa’s; wat zijn dat?
  De vaststelling van een probleem is altijd het moeilijkst  want in de juiste diagnose ligt immers de oplossing verborgen.

  Zo niet in Hollands Kroon; alleen bij de van te voren bekende problemen zoals bijvoorbeeld alcoholmisbruik op kermissen wordt zo’n man ingehuurd?

  Wat onder de oppervlakte sluimert, zoals ongelimiteerd spuiten, onreglementair bouwen, wegvernielingen vanwege te hard rijdende en over de weg dansende trekkers met aanhangers, komt niet aan de orde.
  Het nieuwe Hollands Kroon  beleid is gebaseerd op inhuren van BOA’s lijkt sterk op een oogkleppenbeleid.

  Wat willen we zien maar vooral wat willen we niet zien of : wie pakken we en wie pakken we niet!


  Plaats 2

  Rob van Doorn -  Hoofd RUD

  Het onverwachte aftreden van RUD baas Bouwes op ‘eigen verzoek’ maar  daarentegen bij monde van het dagelijks bestuur, geschiedt op een moment dat zijn taak de RUD milieudienst in 3 jaar tijd op te bouwen, in een eindfase beland is. Logisch dat je dan weggaat; de klus is bijna klaar en dan vertrek je?

  Wethouder van Castricum, Steenman,  stelde dat het rommelde in de organisatie, want de werkdruk was ENORM! Wat is enorm? Moeten ze eindelijk eens iets doen maar als je niets gewend bent is 2 keer lopen naar de koffieautomaat al teveel.
  Echt een reden om de directeur te vervangen, of liggen de RUD ambtenaren dwars?  Bouwes kon  deze specifieke eigen koninkrijk en onkunde dwarslig problemen niet aan en daarom komt er in de eindfase van zijn opdracht  een interim-directeur, de heer Rob van Doorn.

  Rob van Doorn: Rob van Doorn is een bestuurlijke re-organisator van diverse overheids-instellingen.
  Waarom een fusie-specialist als de fusie/reorganisatie van het RUD al nagenoeg voltooid geweest was; deze was immers in een eindfase?


  Is deze RUD-fusie/reorganisatie uitgegroeid tot een totale flop en wederom: Is het een totale flop en wat doet dat dagelijks bestuur, die Bouwes op het laatste weggestuurd heeft, daar dan nog? Ook maar opzouten?

  Redactie JAS

  1 reacties :

  Anoniem zei

  De RUD is een incompetente organisatie en zal dat blijven ook met het personeel wat zich al jaren laat inpakken door de politiek.
  De RUD als onafhankelijke organisatie is slechts een droom.

  Een reactie posten