VVD wantrouwt Schager CDA-wethouder Beemsterboer

Datum:
 • maandag 24 april 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • De VVD, de grootste oppositiepartij in de Schager gemeenteraad, stelt de positie van CDA-wethouder Jelle Beemsterboer ter discussie.
  Hedzer Faber
  De VVD verwijt Beemsterboer het achterhouden van informatie over de verkoop van het voormalige gemeentehuis in Tuitjenhorn aan het Alkmaarse bedrijf De Telefooncentrale. Ook is er in die transactie sprake van verkapte staatssteun, vindt fractievoorzitter Jonne van de Beek. Hij vuurt dertig raadsvragen af op het college en dreigt met een motie van wantrouwen.
  Beemsterboer weerspreekt de kritiek. Hij vindt juist dat hij uitzonderlijk open is geweest over de verkoop door het gros van de stukken aan de raad voor te leggen. En van staatssteun is geen sprake, bezweert hij. Het gebouw wordt in termijnen verkocht voor 750.000 euro, een bedrag dat in totaal hoger is dan de taxatiewaarde.
  Beemsterboer zegt een motie van wantrouwen met vertrouwen tegemoet te zien. ,, Deze kans was een te mooie voor Tuitjenhorn en we hebben het netjes gedaan. Dat geloof ik nog steeds en dat is ook nog steeds goed te verantwoorden. Tegelijk is vertrouwen het grootste goed voor een openbaar bestuurder. Dus mocht het zover komen dat bijvoorbeeld de voltallige oppositie voor zo’n motie stemt, dan zal ik me beraden op mijn positie. De veiligste keus was geweest om het gewoon aan te besteden. Daar kun je politiek geen buil aan vallen. Maar zo’n bestuurder wil ik niet zijn.’’
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten