Wittink (Onafhankelijk Hollands Kroon) stelt vragen over route schoolkinderen

Datum:
 • woensdag 8 maart 2017
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Wittink (Onafhankelijk Hollands Kroon) stelt vragen over fiets route schoolkinderen naar Hippolytushoef .  __________________________________________________________

  SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEMEENTERAAD CONFORM  ART. 7.1 REGLEMENT VAN ORDE


  Naam gemeenteraadsfractie
  Onafhankelijk Hollands Kroon
  Datum
  07-03-2017
  Volgnummer

  Onderwerp
  Veiligheid Koningsweg Westerland  Geachte leden van het college,


  Na de sluiting van de Westerlanderschool moeten de kinderen op de fiets naar Hippolytushoef. Deze route is in de ogen van de inwoners van Westerland en hun kinderen gevaarlijk te noemen.  De paaltjes welke de auto’s moeten afremmen maken het niet mogelijk voor ouders om naast hun kinderen te fietsen. De tunneluitgang richting Hippolytushoef is gevaarlijk en onoverzichtelijk. De bocht hierop volgend is gevaarlijk en onoverzichtelijk. Ouders voeren inmiddels actie. De gemeente heeft bij de  plotselinge  sluiting van de school beloofd gezegd dat er een veilige fietsroute zou worden gemaakt naar Hippolytushoef, die afspraak wordt niet na gekomen.

  Dinsdagmorgen 7 maart heeft er een ongeval plaatsgevonden waarbij een fietser is afgesneden en ten val gekomen. De dader is doorgereden. De fietser is behandeld in een ambulance. De aard van de verwondingen zijn mij onbekend, maar iedere schram is er één teveel.

  Ik vraag nogmaals om ter plaatse een veilige fietsroute te creëren d.m.v. het inrichten van een afgescheiden fietsstrook of een fietspad. De  paaltjes te vervangen voor drempels.  Kunt u zorg dragen voor deze aanpassingen?


   Met vriendelijke groet,

  Henk-Jan Wittink

  ____________________________________________________________


  0 reacties :

  Een reactie posten