Bank der banken erkent dat Zuid Europa met Duitse en Nederlandse miljarden overeind wordt gehouden

Datum:
 • woensdag 8 maart 2017
 • in
 • Categorie: ,

 •  
  De eurozone is een enorme strop om onze nek die opnieuw richting de € 100 miljard begint te gaan.

  De Bank for International Settlements (BIS), ook wel de centrale bank der centrale banken genoemd, bevestigt in een nieuw rapport wat critici al jaren zeggen, namelijk dat het TARGET-2 systeem van de eurozone niets anders is dan een permanente ‘stealth’ bailout van de Zuid Europese schuldenlanden door met name Duitsland, Nederland en Luxemburg is. Sinds begin 2015 nemen de TARGET-2 saldo’s na een 3 jarige daling weer fors toe, en bereikten begin dit jaar een record hoogte. Voor Nederland begint de ‘bijdrage’ aan Zuid Europa richting de € 100 miljard te gaan, méér dan genoeg om alle pijnlijke bezuinigingen op zorg en sociale zekerheid ongedaan te maken.

  We hebben het al vaker uitgelegd, maar nog even heel kort: via het TARGET-2 systeem ‘leent’* Zuid Europa geld om de import uit met name het Noorden te financieren. Deze schulden en tegoeden worden via de eigen centrale banken ‘geparkeerd’ bij de ECB.

  * Tussen aanhalingstekens, want niemand gelooft dat dit geld ooit nog wordt terugbetaald. U weet vast nog wat er volgde op ‘geen cent meer voor de Grieken’.

  Voor de Duitsers staat het saldo op € 750 miljard, en voor het kleine Luxemburg op ongeveer € 200 miljard. Aan de andere kant van de lijn staan met name Italië en Spanje, met respectievelijk € 357 miljard en ruim € 300 miljard in het rood. Griekenland en Portugal houden het met ieder ca. € 75 miljard nog ‘beperkt’.

  Verkapte illegale bailout

  In 2012 beweerden de Europese Centrale Bank en tal van EU-gezinde economen nog dat de enorme verschillen in TARGET-2 saldo’s ‘irrelevant’ waren. Uitzondering was de toenmalige president van het Duitse IFO instituut Hans Werner Sinn, die het van meet af aan zei dat het een ‘weinig verhulde bailout’ van de schuldenlanden is – een bailout die volgens de Europese regels illegaal en dus verboden is. Dat heeft Brussel echter nog nooit gestopt om via ‘creatieve’ achterdeurtjes toch zijn zin door te drijven.

  Eind januari gaf ECB president Mario Draghi impliciet toe dat de sceptici van het systeem gelijk hebben, toen hij aan Italiaanse politici uitlegde dat een land de eurozone pas kan verlaten als het volledig zijn T2 schulden betaalt. Dat was feitelijk een erkenning dat het systeem niets anders dan een verkapt bailout mechanisme is om de Zuid Europese landen te financieren, zonder daarbij officieel de in Maastricht afgesproken anti-bailout regels te schenden.

  Zonder T2 was eurozone al in 2012 ingestort

  Zonder het T2 systeem zou de eurozone al in 2012 zijn ingestort, en waren Duitsland en Nederland hun honderden miljarden euro’s direct kwijt geweest. Na 2012 werd begonnen om de saldo’s aan beide kanten van de lijn af te bouwen, maar sinds 2015 begint het weer helemaal mis te gaan. De oorzaak: de Italianen, Spanjaarden, Grieken en Portugezen vinden het maar wat gemakkelijk dat ze hun levensstandaard overeind kunnen houden met de miljarden die in Duitsland en Nederland worden verdiend, en doen daarom geen enkele moeite meer om hun financiën op orde te brengen.

  De ECB houdt het systeem in leven door de rente extreem laag te houden, zodat het spotgoedkope ‘lenen’, geld uitgeven en importeren kan blijven doorgaan. Daarom begon Mario Draghi maandelijks tussen de € 60 miljard en € 90 miljard staats- en bedrijfsschulden op te kopen. De ECB bezit hierdoor reeds 11% van alle bedrijfsobligaties in de eurozone.

  Door dit immense opkoopbeleid –alsof er monstrueuze geldmachines in Frankfurt staan opgesteld- is de lage rente die Zuid Europa over zijn staatsobligaties moet betalen, geen indicatie meer van hun financiële toestand. Immers: de risico’s van een bankroet zijn door de ECB –en met volledig medeweten en medewerking van ‘onze’ eigen regering- afgewenteld op de Duitsers, Nederlanders en Luxemburgers.

  Draghi heeft geen andere keus dan onbeperkt met dit beleid doorgaan, want zodra hij het opkoopprogramma stopt en de rente laat stijgen, zal de rente die het failliete Zuid Europa moet betalen opnieuw exploderen, met nóg grotere risico’s en gevaren dan in 2012.

  Nederland richting afgrond als we in EU blijven

  Het ECB beleid heeft als direct gevolg dat de Nederlandse spaar- en pensioengelden, alsmede ook de waarde van de euro en onze koopkracht, in snel tempo worden afgebroken en op Zuid Europees ‘lira’ of ‘peseta’ niveau worden gebracht – met afstand de grootste nivellering en verarming ooit, en dat toegestaan door de (nog) grootste partij van ons land die zich ook nog eens ‘liberaal’ noemt.
  Dat betekent dat als ons land, indien niet snel uit de eurozone en EU wordt getreden en we weer baas worden over ons eigen geld, over enkele jaren mee de afgrond in wordt gestort als de schuldenlast dermate gigantisch is geworden, dat het vertrouwen in de euro en de muntunie compleet verdwijnt. Met iedere stem op de grootste pro-EU partijen (D66, GL, VVD, CDA) op 15 maart zullen we dat lot voor ons land, onszelf en onze (klein)kinderen bezegelen.

  Xander Nieuws 7-3-2017

  4 reacties :

  h.oldeboom zei

  Dat is de reden dat de pensioenfondsen in handen van de EU zullen komen; bereidt U alvast voor op de totale armoede als Zuid-Europa ook dat geld heef opgevreten.

  h.oldeboom zei

  Oh ja, ik vergat de AOW pot nog.

  h.oldeboom zei

  De Nederlandse pensioenpotten gaan onder EU bewind vallen; zo'n slordige €1200.000.000 gaat straks verdeeld worden onder Zuid -Europese landen om hun bankensysteem overeind te houden en ons de afgrond in te drijven. Begrijpt U nu waarom vazal en verrader Rutte zo graag nog meer bevoegdheden aan Brussel afstaat? Alleen om dat rotte EU huis een paar dagen langer overeind te houden vooraleer het instort en nu zijn ook al die laffe EU heulers en meelopers van ambtenaren de klos want dan treffen deze 'maatregelen; hen ook een keertje; dat zijn zij niet gewend en kunnen hun onvermogen niet op de bevolking afwentelen (verhoging belastingen) om de eenvoudige reden dat de bevolking blut is.
  Een socialistisch doel is dan bereikt; Iedereen evenveel bezit want wij allen zijn straatarm en kunnen allemaal naar de voedselbank. A propos: er zijn dan geen voedselbanken meer want die leven nu van de overdaad en ook die overdaad verdwijnt. Koopt U alleen alvast een broekriem!

  Dekker zei

  We werden voor de invoering van de Euro blij gemaakt want we hoefden dan geen valuta kosten meer te betalen en we hoefden niet meer aan de grens te wachten. Nu lopen de terroristen, criminelen en migranten ongehinderd naar het land van keuze via de open grenzen en krijgen daar gratis geld enz.
  De kosten voor de hulp aan Zuid- en Oost Europa bedragen alleen al voor de Nederlandse burger per hoofd van de bevolking bijna €6000,00. Voor zoveel geld wissel ik graag vreemde valuta bij de bank en dan neem ik een uurtje wachten wel op de koop toe.
  Dit is nog afgezien van de 5 miljard die we jaarlijks aan Brussel moeten betalen. De paar miljard die retour komt uit Brussel komt echt niet terecht bij de gemiddelde burger maar verdwijnt in de zakken van het Groot Kapitaal.
  De Nederlanders zouden een stuk beter af zijn zonder de idiote EU en de Euro want die zijn, om het nog gekker te maken, uit op oorlog met Rusland, opgestookt nog door Obama en Clinton en de daaraan verbonden machtige wapenindustrie(10 x zo groot als Rusland).
  Als de 1e domino steen valt dan stort alles in elkaar en Griekenland heeft alweer vele miljarden nodig om de Europese banken te kunnen redden. Spanje, Portugal, Italië en wellicht Frankrijk en België zijn de volgende landen die omvallen en precies zoals de heer Oldeboom aangeeft wordt alles gefinancierd van onze pensioengelden.
  U weet toch nog wat er meer beloofd is door Wim(PvdA)Kok en consorten? Meer vrede, meer welvaart en veiliger.
  Europa kreunt onder de terreuraanslagen, de gemiddelde burger is(veel) armer of werkeloos en de Europese legers bivakkeren aan de oostgrens om Rusland bang te maken.
  Hoe gek kunnen we het nog maken D'66, PvdA, GL, VVD en CDA?

  Een reactie posten