Petitie raad en college Medemblik: geen molens

Datum:
 • vrijdag 3 februari 2017
 • in
 • Categorie: , ,
 • WOGNUM - In Haarlem weten ze het best: Medemblik is tegen plaatsing van nieuwe windmolens op haar grondgebied. Niettemin ligt er maandag nog een petitie van Medemblik op tafel bij de Statenleden.

  Door Connie Vertegaal - 2-2-2017, 

  In het stuk wijst Medemblik op de tegenstrijdigheden in het ruimtelijke beleid. Bij de besluitvorming over de Westfrisiaweg stelt de provincie dat het noorden van de Westfrisiaweg geldt als ’landelijk gebied’. Daarom zou het gebied gespaard moeten blijven voor grootschalige bouwplannen zoals het windpark.
  Maar dat beleid is verlaten voor de komst van Windpark Westfrisia. Daar ligt de grens tussen landelijk en verstedelijkt ineens een stuk noordelijker, bij de Zwaagdijk. En dan past het windpark ineens wel.

  Tegenstrijdig

  Medemblik schrijft: ,,Er liggen twee tegenstrijdige inpassingsplannen (Windpark en Westfrisiaweg) en in de structuurschets Westfriese gemeenten staat dat terughoudendheid betracht moet worden om grootschaligheid toe te passen in het agrarische land ten zuiden van de Zwaagdijk.’’ Tot slot van de petitie vraagt Medemblik om ’overleg en samenwerking.’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten