'Inwoners Egmond, laat je onderzoeken op gevolgen UMTS-mast'

Datum:
 • maandag 27 februari 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • EGMOND AAN DEN HOEF - Arts Nico van Amstel uit Egmond aan den Hoef heeft zijn bloed al laten controleren. Andere inwoners uit Egmond roept hij op hetzelfde te laten doen.

  Door Winnie van Galen w.van.galen@hollandmediacombinatie.nl - 27-2-2017, 
  E
  n dan over een half jaar nog een keer. Daarmee wil Van Amstel onderzoeken of de UMTS-mast in Egmond aan den Hoef, die binnenkort in werking gaat, mogelijk kwalijke effecten heeft op de gezondheid.
  De arts hoopt op een groot aantal deelnemers, bij voorkeur verspreid over meerdere postcodes in de gemeente. Om daarmee een duidelijker beeld te krijgen over de reikwijdte van de risico’s.
  ,,Uit diverse onderzoeken is gebleken dat deze continue straling die dag en nacht doorgaat schadelijke gevolgen kan hebben. Als u zich daar zorgen over maakt, net als ik, laat uw bloed controleren om duidelijk te krijgen of de gevolgen ook op u van toepassing zijn.’’
  Volgens Van Amstel is het belangrijk een nulmeting te hebben om vast te stellen of er bij vervolg metingen veranderingen in het bloedbeeld zijn opgetreden.
  In september 2016 oordeelde de Raad van State dat de UMTS-mast van T-mobile op bedrijventerrein de Weidjes er mag komen. Bewoners van de Julianaweg die bezwaar hadden gemaakt, kregen ongelijk, omdat verband tussen elektromagnetische straling en gezondheidsrisico's niet aangetoond zouden zijn.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten