Bouwens weg als directeur bij RUD 'op eigen verzoek'

Datum:
 • woensdag 22 februari 2017
 • in
 • Categorie:
 • HOORN - Directeur André Bouwens van de Noord-Hollandse milieudienst RUD NHN is niet aan de kant gezet, maar teruggetreden op eigen verzoek.

  Door Koen van Eijk - 20-2-2017, 

  D
  at zegt het dagelijks bestuur van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord naar aanleiding van een bericht afgelopen zaterdag in deze krant. Daarin stond dat Bouwens op een zijspoor was gezet omdat het ’rommelde’ in de organisatie en vanwege de hoge werkdruk.
  Dat verklaarde de Castricumse wethouder Marcel Steeman donderdag in de gemeenteraad. Castricum alsook de andere gemeenten in Noord-Holland Noord plus de provincie worden door de RUD NHN bediend op het gebied van milieuhandhaving. De RUD is gevestigd in Hoorn.
  In een persbericht zegt het bestuur dat de lezing in de krant niet klopt: ’Bouwens kondigde een aantal maanden geleden op eigen verzoek zijn vertrek aan. Zijn taak om in drie jaar de dienst op te bouwen was in een eindfase gekomen’.

  Opdrachtbasis

  Bouwens blijft nog twee jaar op de loonlijst staan op ’opdrachtbasis’. Een interim-directeur vervangt hem. Een bewuste keus, aldus Sigge van der Veek, wethouder in Schagen en voorzitter van het dagelijks bestuur van de RUD NHN in het persbericht. „Gezien zijn staat van dienst, zijn ervaring en deskundigheid kunnen we zijn kennis goed gebruiken met de veranderingen die ontstaan door de komst van nieuwe wet- en regelgeving.”
  Volgens Van der Veek bestond ’vanuit het bestuur niet de intentie om zijn aanstelling als directeur te gaan beëindigen’.

  Noordhollands Dagblad
  Lees ook:

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het maakt geen enkel verschil wie er bij de RUD de scepter zwaait, het is en blijft een corrupte bende die het slecht voor heeft met de bevolking, wel met het grootkapitaal.

  Een reactie posten