Opnieuw dreigt crisis in stadsbestuur Den Helder

Datum:
 • vrijdag 16 december 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • DEN HELDER - Voor de tweede maal in anderhalf jaar dreigt in Den Helder een bestuurscrisis en opnieuw speelt de Stadspartij daarin een hoofdrol.

  Door Ronald den Boer - 16-12-2016, 

  De Stadspartij is als coalitiepartij medeondertekenaar van een motie van de oppositie, die maandag tijdens de raadsvergadering het college opdraagt het stadhuis te renoveren voor maximaal negen miljoen euro. Iets wat volgens de andere vier coalitiepartijen onmogelijk kan. Bovendien wordt in de motie geƫist dat het college ter plekke meldt of ze het raadsbesluit uitvoert. Zo niet, dan wordt van de wethouders verwacht dat ze opstappen.
  In 2015 viel het toenmalige college uit elkaar, toen de Stadspartij de stekker uit de coalitie met ChristenUnie, Behoorlijk Bestuur, GroenLinks, Vrije Socialisten en fractie Vermooten trok. Die actie leidde tot een breuk binnen de door ruzies geplaagde Stadspartij, waarna een afgesplitste groep fractieleden verder ging onder de naam Beter voor Den Helder. De Stadspartij ging in zee met VVD, D66, CDA en PvdA. Op het dossier renovatie stadhuis hebben Stadspartij en voltallige oppositie elkaar nu weer gevonden.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  h.oldboom zei

  Goed zo, een ultimatum stellen tegen onzinnige nieuwbouwplannen zonder mee te leuteren met een door B&W aangestuurde coalitie. Wordt in het hele land tijd dat de bevolking niet meer meegaat met het gedram van de op persoonlijk voordeel beluste politiek/ambtenaren en besturen.

  Een reactie posten