Zorg GroenLinks over procedures

Datum:
  • woensdag 9 november 2016
  • in
  • Categorie: , ,
  • Hollands Kroon - Anna Paulowna - GroenLinksraadslid Jan Eichhorn maakt zich zorgen dat Hollands Kroon steeds vaker in rechtszaken met inwoners en bedrijven is verwikkeld.


    In zijn ogen heeft dat een nadelige invloed op het vertrouwen in de gemeente, het college en de politiek. Hij vraagt burgemeesters en wethouders bij hoeveel juridische procedures Hollands Kroon is betrokken sinds hun aantreden, wat die zaken de gemeente hebben gekost en hoeveel aan dwangsommen is ontvangen of juist betaald.

    Bovendien wil Eichhorn weten hoe vaak kwesties bij nader inzien wellicht door beter overleg hadden kunnen worden opgelost. En of het gebruikelijk is dat Hollands Kroon bij rechtszaken niet komt opdagen, zoals pas is gebeurd inzake camping Land uit Zee in Wieringerwerf.

    Noordhollands Dagblad



    12 reacties :

    h.oldeboom zei

    Voeg daaraan toe; hoeveel heeft dit de gemeente (wij dus, niet de betrokken bestuurders) gekost heeft. Dus even de kosten/jaar te controleren door een register accountant en ook nog gaarne een lijstje met onbeantwoorde brieven, mail etc. van burgers richting gemeente in per jaar sinds oprichting. Wordt er een analyse gemaakt van klachten zodat maatregelen genomen kunnen worden?

    Bakker zei

    Eindelijk een partij die de vinger op de zere plek legt en daar heeft het tientallen jaren aan ontbroken.
    Ben benieuwd hoeveel de kwalijke hobby van de gemeente de burgers heeft gekost, tenminste als we er ooit een eerlijk antwoord op krijgen van een gemeente met een frauderende burgemeester.

    Anoniem zei

    Geen fan van groen(s)links maar Jan Eichhorn is hiermee goed bezig.

    Unknown zei

    De fractievoorzitter van het CDA HK merkte laatst op dat fouten die de wethouder maakt hebben te maken met de "uitvoering"....Wil dat zeggen dat dan de controle van de gemeenteraad op houdt?? Of...wordt de eigen wethouder in bescherming genomen, dus dualisme bestaat niet??

    Anoniem zei

    Er is "de waarheid" en er is een "ambtenaren waarheid" en die twee verdragen elkaar slecht. Een burger belt belt het gemeentehuis en breng zijn/haar ongerustheid naar voren over voorgenomen plannen en de eerste reactie van een ambtenaar zal zijn: dan gaat u toch procederen?
    Als er vervolgens een dappere man of vrouw is die nog in de rechtstaat gelooft en een proces begint dan wordt een blik ambtenaren open getrokken die voor de rechtbank hun kant van het verhaal vertellen.
    Het is dan niet verwonderlijk dat het verhaal van de ambtenaren haaks staat op de bewijzen die de burgers aandragen en toch is de uitspraak van de rechtbank bijna altijd in het voordeel van de ambtenaren. Het vreemde daarbij is dat 100% bewijzen(foto's, verklaringen onder ede, enz.) door de rechtbank vaak achteloos terzijde geschoven worden. Dat weet het ambtenarenapparaat dus daarom wordt er ook zo gemakkelijk gezegd dat de burger maar moet gaan procederen. Als rechters in het voordeel van de burger zou oordelen dan geven ze daar mee aan dat ambtenaren onwaarheden vertellen en dat wil de Rechtelijke macht maar al te graag voorkomen, het zijn tenslotte zelf collega ambtenaren. Burgemeester en Wethouders maken er al vele jaren volop misbruik van, promotie wacht vervolgens de ambtenaren en zo wordt het corrupte systeem in stand gehouden.

    Sam Kooy zei

    Eichorn is het enige raadslid dat zich terecht af en toe laat horen waar dat noodzakelijk is. Noodzakelijk voor een juiste en eerlijke info naar de burgers toe. Evenwel: daar zal het bij dit zooitje blijven ontbreken. M.a.w.: zoveel als mogelijk onder de mat.

    Anoniem zei

    Het is duidelijk volgens vele reacties van burgers en ondernemers van Hollands Kroon die zich erg boos maken wat de burgemeester en het college achter onze rug allemaal doet wat eigenlijk niet had gehoeven als de gemeente op tijd handhaaft, APV uitvoert of op een menselijke manier in overleg treed in plaatst van allemaal rechtszaken aan te spannen wat de burger en ondernemers heel veel gemeenschapsgeld kost en de gemeente in een kwaad daglicht stelt.
    Daarom vind ik het een heel dappere/goede zaak en ook de plicht van een gekozen volkspartij zoals Jan Eichhorn van Groen links nu ook werkelijk doet en gaat onderzoeken door bij voorbeeld een WOB verzoek in de hoop dat andere partijen zullen volgen. Zo werkt dat en hoort dat!
    Het zal mij dan ook niet verbazen dat de uitkomst in de kapitalen zal belopen zoals de zaak van Lombaard/Bleijerveld en Tonneman/Vonk. Dan hebben we het nog niet over de andere nog niet/wel bekende lopende zaken. Maar dat krijg je dan als fractie partijen als je het mandaat af geeft aan B en W om bedragen onder de vijftig duizend euro daar geen goed keuring meer voor hoef te geven en hun praktijken ongemerkt kunnen voortzetten en wat dan onder de pet blijft. Tot dat een inwoners echtpaar publiekelijk als gekken worden uitgemaakt via de wereld media omdat de burgemeester weer emotioneel geconfronteerd word met nu blijkt hun eigen gehanteerde onbehoorlijk bestuur praktijken.
    Dan komt het deksel van de beerput weer langzaam omhoog, en dan gaat het weer enorm stinken.
    Maar weinig partijen zijn eerlijk en oprecht en daarom geef ik op dit moment Groenlinks en CU een grote pluim en hoop dat meerdere partijen zullen volgen met daden, want dit moet eens stoppen.
    Daar hebben de kiezers recht op en anders moeten we maar op Trump stemmen?

    Anoniem zei

    Als er een schaap over de dam is...volgen er in Hollands Kroon helaas niet meer. De fracties, zeker de coalitiepartijen, tonen geen ballen maar blijven keurig in de kudde meelopen.

    De oppositie moet het college controleren. De coalitiepartijen moeten het gevoerde beleid aan de eigen achterban en de bevolking kunnen verantwoorden. De stemgerechtigden moeten de gekozenen op hun beleid en resultaten kunnen afrekenen.

    Maar dan moet er we een correcte en volledige informatievoorziening zijn! De gemeente veegt de kont af met WOB-verzoeken, reageert niet eens op vragen maar legt wel dwangsommen op zodra burgers ook maar zuchten of steunen.

    Als er volop wordt gefraudeerd (keiharde bewijzen genoeg), misbruik wordt gemaakt van bevoegdheden en te pas en onpas wordt geprocedeerd om eigen blunders te verdoezelen, raadsleden de mond wordt gesnoerd met een k*tsmoes (hoezoe: we mogen het niet behandeling want het is onder de rechter???), dan moeten de burgers zich echt zorgen gaan maken...

    ...helaas zien vele burgers niet wat echt daadwerkelijk achter de schermen gebeurd.

    Er is geen enkele fractie die de beerput open durft te trekken...wat een poppenkast en laf zootje. En dan nog met droge ogen beweren dat ze hun werk goed verstaan...hahahahahahahaha!

    Anoniem zei

    Laten we hopen dat met het opstappen van v.d.Laan de PvdA ook haar koers verlegt en weer gaat proberen een integere partij te worden en zich aansluit bij groen Links en de CU.
    Van het CDA en VVD met de meelopers van LADA en Senioren is weinig tot niets te verwachten, die blijven de zaak manipuleren in hun voordeel.

    P.Dekker zei

    Het bestuur van Hollands Kroon(Anna Paulowna) heeft al tientallen jaren voornamelijk agrariërs(of familie) als bestuurders, voor die categorie is maar 1 ding belangrijk, het eigen belang.
    In de loop der jaren zijn de milieueisen steeds verder aangescherpt en dat geeft problemen voor de agrariërs, dus ook voor de bestuurders, want de problemen die dat geeft moeten worden omzeild. Door de wetten wat op te rekken controleren (milieu)ambtenaren op een dusdanige manier dat alles wonder boven wonder toch allemaal echt in orde is. Zo gaat het met milieucontroles, overlast controles, enz. en bovendien worden er uitermate vreemde beslissingen genomen over bouwplannen. Ter meerdere eer en glorie van de agrariërs is alles mogelijk, de ongeruste burgers worden bewust genegeerd of en dat is nog veel erger, worden gedwongen een rechtszaak te beginnen, meestal kansloos vanwege dubieuze getuigenissen van overheidsdienaren.
    Om aan deze verziekte cultuur van besturen een eind te maken is ook de medewerking nodig van VVD, CDA en PvdA omdat die partijen het al die tijd voor het zeggen hebben gehad en nog hebben en dat zal een onmogelijke opgaaf blijken te zijn.
    Het kan alleen wat worden in Hollands Kroon als het CDA en de VVD en in mindere mate de PvdA niet meer in het centrum van de macht staan.

    Anoniem zei

    Het zal wellicht niet de hemel op aarde zijn maar ik ben dolgelukkig dat Trump gekozen is.
    Moet je nu eens kijken wat de linksgekkies allemaal uit hun linkse bekken kramen. Om te schamen jullie!
    Op naar Maart 2017 en PVV stemmen.

    Anoniem zei

    Neem bijvoorbeeld Dijkshoorn CDA CDA CDA CDA CDA CDA CDA CDA CDA,
    ja, 9x CDA want zijn agrarische kinderen bemoeien zich ook weer in gemeente Hollands Kroon. Het moet stoppen met deze agrarische families die de dienst denken uit te maken met gemeentebeleid, windmolenbeleid. En ja, boeren hebben land; en zijn naaste buren hebben het nakijken. Je weet wel, subsidie, handjeklap, onder de tafel betalen enz. enz. enz. Waarom krijgen boeren zowiezo subsidie? Ik heb ook een bedrijf; krijg toch ook geen subsidie!?

    Een reactie posten