Wethouder Hollands Kroon breekt lans voor snel internet op platteland

Datum:
  • vrijdag 18 november 2016
  • in
  • Categorie: ,
  • ANNA PAULOWNA - De complexe regels en strikte voorwaarden die gelden voor lokale initiatieven om sneller internet op het platteland voor elkaar te krijgen, moeten worden versimpeld.

    Door Martijn Gijsbertsen - 18-11-2016,





    D
    at vindt wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon.



    VVD-congres

    Hij zal hiertoe vandaag een voorstel indienen tijdens het landelijke VVD-najaarscongres in Noordwijkerhout, waarbij het verkiezingsprogramma tot 2020 wordt vastgesteld.
    ,,Buitengebieden blijven verstoken van fatsoenlijke internetverbindingen. Dat raakt duizenden gezinnen, ouderen, ondernemers en bedrijven’’, stelt Meskers, tevens bestuurslid van P10, het samenwerkingsverband tussen grote plattelandsgemeenten.

    Belastingaangifte

    ,,Mensen kunnen geen Netflix kijken, hebben moeilijkheden bij digitaal doen van belastingaangifte en veel meer. Het buitengebied raakt uit de gratie als vestigingslocatie en verliest de aansluiting met de stad.’’
    Uit onderzoek door de Universiteit van Groningen blijkt volgens Meskers dat de marktwerking faalt en overheidsingrijpen nodig is.
    ,,Voordat een lokale initiatiefnemer in een ’wit’ gebied de kans krijgt glasvezel of breedband aan te leggen, moet eerst aan alle telecomaanbieders worden gevraagd of zij willen investeren. Pas wanneer iedereen nee zegt, mag die ene partij aan de slag’’, stelt hij.

    Onrendabel

    ,,Meestal weten ze het nog niet of willen nadenken, zodat het niet opschiet. Buitengebieden laten ze vervolgens links liggen, omdat ze onrendabel zijn. Ook daarom moeten financiële mogelijkheden voor lokale trekkers worden verruimd.’’
    Noordhollands Dagblad


    4 reacties :

    Sam Kooy zei

    Meskers wil zich voordoen als de goede fee in mannenkostuum. Als fee in Hollandsakroon tracht hij het zeer negatieve tij van Hollandskroon te keren maar maakt hij zichzelf andermaal maximaal belachelijk. Hij weet nl dondersgoed dat de kabelfirma's wegens de veel te hoge kosten hebben besloten hieraan niet gaan voldoen.

    Minibyte. zei

    De vrienden van Meskers bepalen dar U snel internet nodig heeft; heeft U dat ook nodig?

    Anoniem zei

    chapoo San Kooy!

    Anoniem zei

    Mark Rutte gezien bij vvd congres; net zo misselijkmakend als de *heer* Meskers. Alleen, vroeger ging dit een beetje ondergronds, tegenwoordig hebben we internet en horen en zien we alles.
    Bovendien kunnen mensen met een i.q. van rond de 100 alles precies lezen en dat zijn wel de *gewone* mensen. Vroeger waren de mensen niet in staat een behoorlijk artikel te lezen. Vroeger was het gros van de mensen aan een (religieuze) krant gebonden bijvoorbeeld. Door hetzelfde internet van de heer Meskers zal hij worden ontmaskerd.

    Een reactie posten