Dorp moet meer seksappeal krijgen

Datum:
 • woensdag 3 augustus 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • HOLLANDS KROON - Wieringerwerf -  Investeren in leefbaarheid - Experimentele woonvormen en transport - Jongeren behouden 

  Ronald den Boer 
  De Wieringermeer moet meer seksappeal krijgen voor werknemers op Agriport en omgeving. Door te investeren in de leefbaarheid van dorpen als Wieringerwerf en Middenmeer kunnen deze aantrekkelijker worden gemaakt als woonplaats voor het middenkader van bijvoorbeeld Microsoft en voor arbeidsmigranten van agrarische bedrijven. Ook wordt .gehoopt jongeren ervan te weerhouden hun heil elders te zoeken.

  Wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon is tot 1 januari, als zijn Helderse collega Edwin Krijns het stokje overneemt, voorzitter van de stuurgroep De Kop Werkt.

  Daarin werken de vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland samen bij de economische ontwikkeling van de regio. Zij brachten vijftien miljoen euro op om te investeren. Een van de speerpunten van De Kop Werkt is meer profijt te trekken van de bedrijfsvestigingen op Agriport. Dat kan volgens Meskers onder meer door er voor te zorgen dat de omliggende dorpen aantrekkelijker worden om te wonen.

  „Expats van buitenlandse bedrijven langs de A7 in de Noordkop kiezen voor plaatsen als Medemblik, Alkmaar en Haarlem. Nu er steeds meer bij komen, moeten ook dorpen als Mfddenmeer en Wieringerwerf in beeld komen." Hollands Kroon werkt daarom in samenspraak met bedrijfsleven en bewoners aan een gebiedsvisie voor de Wieringermeer. Die is volgend jaar klaar.

  Uitgangspunt is dat de dorpen meer worden 'aangekleed', dat geïnvesteerd wordt in een aantrekkelijke openbare ruimte en er meer woningbouw mogelijk wordt. Daarbij wil de gemeente ook bijzondere woonvormen en experimenten met openbaar vervoer mogelijk maken. „Er rijdt geen bus naar Agriport maar dat betekent niet dat je daar geen alternatieven voor kunt bedenken. Dat kan alle kanten op: elektrische auto's vanaf het dichtstbijzijnde station naar Agriport, fietsen op Agriport of een onbemand treintje via Wognum en Medemblik. Futuristisch? Helemaal niet! Het zal er niet morgen al zijn, maar met de zich snel ontwikkelende technologie kan een oplossing in enkele jaren binnen handbereik zijn."

  Via de Kop Werkt worden meer doelen nagestreefd: het bedrijfsleven helpen aan jong, goed gekwalificeerd personeel, de regio beter ontsluiten en aantrekkelijker maken voor recreatie en toerisme .

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten