Hollands Kroon haalt bakzeil in kwestie Land uit Zee

Datum:
 • woensdag 6 juli 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf - Gemeente gaat toch handhaven


  Mike Deutekom mdeutekom@hollandmediacombinatie.nl

  Hollands Kroon gaat toch handhavend optreden tegen buurman Harry Vonk van camping Land uit Zee.


  Dit omdat Vonk zijn carport, volgens de commissie bezwaarschriften, in strijd met de verleende vergunning deels heeft gebouwd op grond van de camping in Wieringerwerf. Morgen dient er een rechtszaak over het betwiste stukje grond bij de rechtbank in Alkmaar.

  Het besluit van de gemeente om handhavend op te treden is een overwinning voor ondernemer Jervin Tonneman, de nieuwe camping- eigenaar. Tonneman besloot met zijn echtgenote Saskia in 2013 Land uit Zee te kopen, nadat Hollands Kroon hen dat had voorgesteld.

  Maar het gaat niet op rolletjes. Eerst is er gesteggel ontstaan met de gemeente over het bestemmingsplan, vlak voor de grondoverdracht liep de zaak opnieuw spaak.

  Campingentree

  Buurman Vonk blijkt circa veertig vierkante meter van de camping in gebruik te hebben genomen waarop hij in 2003 een carport en schutting plaatste. Grond die door de gemeente volgens de contracten wel aan Tonneman is verkocht en waarvan de ondernemer zegt dit nodig te hebben voor de aanleg van een verkeersveilige campingentree.

  Toch weigerden burgemeester en wethouders van Hollands Kroon tot voor kort handhavend op te treden tegen Vonk. De gemeente stelde eerder dat optreden wegens verjaring niet meer mogelijk was. Daarop heeft Tonneman beslag laten leggen op de grond, om te voorkomen dat de gemeente de omstreden vierkante meters alsnog aan Vonk verkoopt.

  Morgen dient de rechtszaak over de wel met Tonneman afgesproken, maar niet door de gemeente geleverde grond. Nu Hollands Kroon toch gaat optreden, is de zaak vooral van belang voor de schadevergoeding die Tonneman straks kan eisen. Door alle perikelen is de camping nog altijd niet open en heeft hij meerdere seizoenen gemist.

  Noordhollands Dagblad
  1 reacties :

  Anoniem zei

  Zou de handhavingsambtenaar nog weten hoe hij moet handhaven?
  "Handhaven" is in Hollands Kroon een begrip wat niet meer in het woordenboek voorkomt, alles is toegestaan.(behalve voor de goedwillende burger)

  Een reactie posten