Bouw megazonneweide doet wethouder stralen

Datum:
 • zaterdag 2 juli 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna -  Hollands Kroon staat vierkant achter het Nuon-plan om een megazonnepark in de Wieringermeerpolder te bouwen.

  Martijn Gijsbertsen
  Dat stelt wethouder Theo Groot (ruimtelijke ordening, duurzaamheid/milieu) stralend. Door 120.000 panelen bij turbines in toekomstig Windpark Wieringermeer, wil het energie-bedrijf elektriciteit voor tienduizend huishoudens opwekken.

  „Het is een mooie combinatie om dit bij windmolens, die er toch al komen, te doen. Opgewekte
  zonnestroom kan prima via dezelfde bekabeling voor het windpark worden afgevoerd."

  Omdat Nuon zorgt dat de aanwezigheid van de zonnepanelen door aarden wallen of begroeiing zo min mogelijk opvalt, heeft het college van Hollands Kroon positief over het miljoenenproject geoordeeld. De provincie moet nog definitieve goedkeuring aan het plan geven.

  „Op windmolens is vaak kritiek, zonnepanelen zorgen voor minder hinder", aldus Groot. „Door dit project te steunen draagt Hollands Kroon weer een steentje bij aan het milieu."

  Noordhollands Dagblad
  4 reacties :

  Anoniem zei

  Tenenkrommend is de onnozelheid van de politiek en wethouder Theo Groot in het bijzonder. Als het geen onnozelheid is maar kwade opzet dan verdienen dergelijke lieden de brandstapel.

  h.oldeboom zei

  Ha, ha daar hebben we de huishoudens weer. En brievenbus Groot maar lachen; maar hij moet wel want hij is financieel afhankelijk van zijn bazen in Den Haag en heeft vrinden bij Nuon en met wat subsidie van de burger kan deze straks die extra dure stoom, in de verborgen vorm ven steeds hogere transportkosten (Liander) volgens het verplichte nering systeem terugkopen.

  Johan Zillig zei

  Vraag aan de 'geleerden' die ons land/stad/dorp besturen. Na het plaatsen van zonnepanelen is de grond onder deze panelen economisch gezien waardeloos en zelfs niet als natuur te gebruiken want er groeit NIETS onder.Dus we offeren grond op om elektra te produceren. Vraag.....wordt de prijs van deze grond verdisconteerd in de stroomprijs of vergeten we gemakshalve dit belangrijke punt.

  Anoniem zei

  Wat zou de grondprijs zijn en voor de WOZ 100% bebouwd?!

  Een reactie posten