Raad zet streep door plan voor Oude Beurs

Datum:
 • donderdag 30 juni 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft een streep gezet door het plan om vluchtelingen te gaan huisvesten in het voormalige horecapand De Oude Beurs in Middenmeer.
  Mike Deutekom - 30-6-2016
  Initiatiefnemer Jacob Jan Vijn wilde in het - leegstaande en verpauperende - gebouw aan de Brugstraat een zogeheten aanvullende opvanglocatie (avo) vestigen. Daarin zouden circa honderd vluchtelingen, al dan niet met een verblijfsstatus, tijdelijk kunnen worden gehuisvest.

  Statushouders

  Het college van burgemeester en wethouders stond achter dat initiatief voor De Oude Beurs. De gemeenteraad in meerderheid uiteindelijk niet.

  De VVD en D66 konden instemmen met het plan, mits er alleen statushouders zouden worden ondergebracht.

  De fractie Wittink, Lada en Senioren Hollands Kroon vrezen dat er na het tijdelijke verblijf van vluchtelingen eventueel arbeidsmigranten in het vroegere horecapand worden gehuisvest en waren daarom tegen het initiatief. PvdA, ChristenUnie, GroenLinks en het CDA steunden het voorstel van burgemeester en wethouders wel.

  Verworpen

  Met vijftien stemnien tegen Veertien werd het Oude Beurs-deel van het vluchtelingenvoorstel van het college verworpen.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het voordeel van de import van vluchtelingen, statushouders, migranten, criminelen, moslims of illegalen of hoe we ze ook noemen is dat er meteen veel kennis wordt geïmporteerd over springstoffen.
  Dus mocht de gemeente of bevriende relatie een forse sloopklus hebben dan is een telefoontje genoeg om een paar kennismigranten, ook wel IS strijders genoemd, te vragen met hun bomgordels te komen en de slooppanden af op te blazen.

  Anoniem zei

  Ze kunnen terecht in Rotterdam dan kunnen ze meteen door de haatbaarden verder geindoctrineerd worden tot het afslachten van het Nederlandse Volk. Want dat is kun doel: WEG MET ONS!
  Maar nu hoor ik Aboutaleb (de wolf in schaapskleren) niet. Wie zwijgt stemt toe.

  Nederland is bijna af.

  Laat al deze zogenaamde ""vluchtelingen"" blijven in hun eigen
  land! Bovendien moeten al deze mensen van die bootjes opgepakt en berecht worden. Welke gek neemt zijn baby's mee op een gevaarlijke zee?

  Zolang de mensen nog naar Turkije en andere islamitische landen op vakantie gaan is het slecht gesteld met de zogenaamde Nederlanders. Gister zag ik een filmpje over Turkije: er kwamen niet genoeg toeristen! Ze hebben geen inkomen meer. Wat zijn ze zielig. Als je hen de rug toekeert steken ze een dolk tussen je ribben. Islamiten he? Dat mag. Je mag ongelovigen afslachten. Mag van de Pislam.

  Mijn ouders hebben NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOIT een voet
  op Duits grondgebied gezet na de oorlog. Dat noem ik nog eens karakter.

  Een reactie posten