Vluchtelingen niet naar Schagerbrug

Datum:
 • dinsdag 3 mei 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • SCHAGEN - Het voormalige gemeentehuis van Zijpe in Schagerbrug wordt definitief geen opvanglocatie voor vluchtelingen.


  Burgemeester Marjan van Kampen zegt dat de onderhandelingen met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zich alleen nog richten op de locatie Lagedijk Noordwest. Daarover hoopt Schagen voor de zomer duidelijkheid te krijgen.

  ,,Schagerbrug en Lagedijk zitten te dicht op elkaar’’, vindt Van Kampen. ,,Het oude gemeentehuis willen we nu bestemmen voor de vestiging van zorggerelateerde bedrijven. Zoals bijvoorbeeld kinderdagverblijf De Kleine Dolfijntjes uit Schagen voor kinderen met een handicap. Er is veel vraag om ook ’s nachts verblijf te bieden en dat kan nu niet.

  De leden van de Bedrijvengroep Lagedijk worden binnenkort uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst. ,,Pas als we eruit zijn met het coa, eerder is die noodzaak er niet.’’

  NHD  2 reacties :

  Anoniem zei

  Het NHD, gelijk de andere media blijven, volharden in het woord "Vluchtelingen". Zo langzamerhand is al lang bekend dat het overgrote deel van deze zogenaamde zielige vluchtelingen gewoon migranten zijn op zoek naar gratis welvaart en dat lukt ze prima met behulp van media en politiek.

  Anoniem zei

  40% VAN DE ILLEGALEN KUNNEN/ WILLEN NIET UITGEZET WORDEN.

  Een reactie posten