Staatssecretaris houdt wethouders Schagen en Hollands Kroon in de gaten

Datum:
 • zaterdag 21 mei 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Den Haag - Debat in Tweede Kamer over de zorg. Gemeenteraadsleden moeten zich bewust zijn van het feit dat zij door de burgers van hun gemeente zijn gekozen om hun belangen te behartigen, aldus staatssecretaris van Rijn. 

  Donderdag was er een debat in de Tweede Kamer over het faillissement van de TSN en de uitspraak van de rechter over de Wmo. Renske Leijten (SP) sprak consequent over Wet Maatschappelijke Ontwrichting en verweet verantwoordelijk staatssecretaris Van Rijn passiviteit en een tekort aan regie. Fleur Agema (PVV) had het zelfs over ‘leugens en bedrog’. Tijdens het debat zijn er veel moties ingediend, over welke dinsdag 24 mei wordt gestemd. 

  Wethouder Ben Blonk van Schagen heeft de staatssecretaris laten weten dat hij zijn beleid gaat aanpassen en Mary van Gent van Hollands Kroon gaat in overleg met haar medewerkers hoe zij haar beleid gaat voortzetten. Dat zal ongetwijfeld binnenkort in de gemeenteraad worden besproken. Van Rijn deelde mee, de ontwikkelingen in Hollands Kroon en Schagen ‘nauwgezet te volgen’.


  Staatssecretaris Van Rijn stelde in het debat nadrukkelijk: ‘Alle gemeenteraden hebben natuurlijk als primaire taak om het college van B&W te controleren als het zich onverhoopt niet zou willen houden aan deze uitspraken, wat natuurlijk niet de bedoeling is.’ Van Rijn doelt hier op de uitspraak van de rechterlijke macht. Gemeenteraadsleden moeten zich bewust zijn van het feit dat zij door de burgers van hun gemeente zijn gekozen om hun belangen te behartigen en om de uitvoerende macht, het college van B&W, te controleren. Raadsleden, ga serieus aan de slag en controleer…

  Kees Zwaan


  _____________________________________________

  Debat 19 mei Tweede Kamer

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Bij Hollandskroon dien je minimaal 3 wethouders en een burgemeester dagelijks in de gaten te houden. Dit is geen grap maar zuivere realiteit !

  Een reactie posten