'Lager salaris HVC-directeur'

Datum:
  • zondag 29 mei 2016
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Anna Paulowna - Een meerderheid van de gemeenteraad van Hollands Kroon wil dat wethouder Theo Groot (CDA) zich tijdens de aandeelhoudersvergadering van afvalverwerker HVC gaat inzetten om het salaris van de directeur terug te brengen.



    Op het CDA na wil de gemeenteraad unaniem dat het salaris van de HVC-directeur wordt teruggebracht tot onder de Balkenende-norm. Groot is het op zich wel met de raad eens, alleen pleitte hij voor invoering van de loonsverlaging bij de komst van een nieuwe directeur. Op de aandeelhoudersvergadering in 2013 is dat ook al zo afgesproken. Maar de meerderheid van de gemeenteraad vindt dat er eerder ingegrepen moet worden bij HVC. De directeur verdient nu 244.000 euro per jaar. Ook veel andere gemeenteraden (waaronder Schagen, Alkmaar en Den Helder) vinden dat te veel. HVC is voor honderd procent eigendom van overheden. In de Wet normering topinkomens wordt het salaris van overheidsfunctionarissen begrensd tot dat van een minister.

    NHD




    2 reacties :

    Unknown zei

    Ze kunnen eisen wat ze willen, ze hebben enkel geen poot om op te staan om die man een lager salaris te geven. Contract = contract en geen rechter die de aandeelhouders gelijk gaat geven.

    Anoniem zei

    En zo is het. Dit is allemaal rumoer voor de ledigheid,

    Een reactie posten