160.000 handtekeningen tegen onkruidverdelger

Datum:
 • dinsdag 17 mei 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Haag - De Tweede Kamer krijgt vandaag een petitie aangeboden die vraagt om een Nederlands 'nee' tegen het bestanddeel glyfosaat dat in onkruidbestrijdingsmiddelen zit


  De petitie is volgens Greenpeace ondertekend door ruim 160.000 mensen uit Nederland en andere Europese landen. Glyfosaat zit onder meer in het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup van de Amerikaanse fabrikant Monsanto.

  Overigens maakte de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de Verenigde Naties gisteravond bekend dat het onwaarschijnlijk is dat glyfosaat voor mensen kankerverwekkend is.

  De Tweede Kamer, die staatssecretaris Van Dam (Landbouw) opriep niet in te stemmen met het toestaan van het gebruik, buigt,zich weer over de kwestie.

  Greenpeace zegt dat een Nederlandse afwijzing ook bepalend kan zijn voor het beleid in de rest van de Europese Unie. De EU stelde eerder al een besluit uit.

  NHD

  1 reacties :

  h.oldeboom zei

  Als Greenpeace er achter zit zou ik mij twee keer bedenken; dat zijn dezelfde lui die betonblokken in de Noordzee dumpen en diezelfde Noordzee vol willen zetten met windmolens en ons uiteindelijk onder hun eco-fascistische bewind willen hebben.

  Een reactie posten