Stille tocht FNV voor thuiszorg

Datum:
 • zaterdag 23 april 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De FNV blijft actievoeren in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen tegen de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp.


  Komende donderdag (28 april) houdt de vakbond een stille tocht in Anna Paulowna, voorafgaand aan de raadsvergadering van Hollands Kroon.

  Met de protestactie wil FNV aandacht vragen bij het publiek en de raadsleden voor de, volgens de vakbond, onnodige en onverantwoordelijke bezuinigingen van beide gemeenten. „Ruim 1200 kwetsbare mensen zitten zonder thuiszorg en honderden medewerkers verliezen hun baan. De gemeenten Schagen en Hollands Kroon houden daarmee ruim 2,5 miljoen euro over van het geld dat voor de zorg bedoeld is", laat de bond weten.

  Donderdag verzamelen medestanders zich om 15.00 uur bij het gemeentehuis aan de Laan in Schagen voor een tocht door het centrum. Om 16.30 uur vertrekt men daarna per bus naar Anna Paulowna, waar in de actietent voor het gemeentehuis een broodmaaltijd klaar staat.

  Om 18.00 uur vertrekt de stille tocht dan voor een rondgang door Anna Paulowna. Daarna gaat de groep naar de gemeenteraad.

  NHD  4 reacties :

  Anoniem zei

  Stille tocht? Dit moet een zeer luidruchtige tocht worden!
  Zo luidruchtig dat iedereen dit kan horen. Een vlag hoor je niet.

  Anoniem zei

  Zouden de Senioren partij en LADA ook meelopen?

  Anoniem zei

  Meer, meer, meer, meer Karin Bloemen.

  Het geld moet op.

  Ze moeten wel meelopen, de oudjes waarvoor de zorg is kunnen dat niet meer.

  h.oldeboom zei

  @ Anoniem 2.

  Neen , die lopen niet mee want zij zijn deel van de coalitie en gecamoufleerde verlengstukken van de VVD en CDA/PvdA en vinden het als zodanig heel terecht dat de bevolking wordt uitgeknepen opdat het heilig geldwegsmijt ideaal van de EU en vooral nog veel meer gesubsidieerde windmolens, in stand blijft.

  Een reactie posten