Wethouder neemt kijkje bij tijoef-tjoef-turbine

Datum:
 • maandag 14 maart 2016
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna „Tjoef-tjoeftjoef. Het lijkt bij harde wind wel alsof er constant een vliegtuig in de lucht hangt."
  Martijn Gijsbertsen 

  Elise Meijer (55) uit Anna Paulowna heeft al bijna twintig jaar last van een windmolen vlakbij haar huis aan de Kleiweg.

  „We hebben bij plaatsing nooit bezwaar gemaakt, omdat wij inzien dat de fossiele energievoorraad opraakt en er moet worden gezocht naar alternatieven. Maar hier word je ook niet blij van."

  Meijer heeft inmiddels wethouder Theo Groot van Hollands Kroon op bezoek gehad. Hij kwam langs na een brief die Meijer over haar probleem met de 'tjoef-tjoef-turbine' naar deze krant stuurde.
  ________________________________________________________

  Hulp expert zet initiatiefgroep op juiste spoor

  ________________________________________________________

  „We hebben een prettig gesprek gehad. Hij gaat kijken of er een vergunning voor het vervangen van deze windmolen is aangevraagd en of dat volgens de huidige eisen binnen het bestemmingsplan kan."

  Groot beaamt dat. „Er is geen nieuwe aanvraag voor herbouw bekend. Komt die nog, dan hebben wij bestaande rechten te respecteren, ben ik bang voor mevrouw."

  Geluidsmeting

  De eigenaars laten desgevraagd weten zo lang de windmolen draait  niet aan een nieuwe te denken. De wethouder heeft Meijer aangeboden dat zij een geluidsmeting door de gemeente kan laten verrichten. „Dat is de enige manier om te registreren of de overlast die wordt ervaren boven de norm uitkomt. Pas dan weten we of er eventueel moet worden opgetreden of niet."

  NHD  3 reacties :

  Bakker zei

  Windmoleneigenaren hebben "rechten", omwonenden die veel overlast ervaren hebben geen enkel recht, zo heeft de regering bepaalt.
  Als de volstrekt incompetente milieudienst geluidsmetingen moet gaan verrichten is de uitslag bij voorbaat al bekend: geen (geluid)overlast.
  Natuurlijk kent wethouder Theo Groot de dubieuze werkwijze van de milieudienst, daarom laat hij de milieudienst metingen verrichten.
  Als mevrouw Elise Meijer verstandig is gaat ze er met haar neus bovenop staan als de milieudienst aan de gang gaat en liefst vergezeld van een aantal getuigen, maar het meest waarschijnlijke is dat de milieudienst zogenaamd metingen heeft verricht als er niemand bij is, dat is de werkwijze van deze bedriegers.

  h.oldeboom zei

  En als die mevrouw er met haar neus bovenop staat dan weet ze nog niets. Zij weet niet of de procedure volgens welke gemeten wordt de juiste is, of er überhaupt wel een procedure is. Voorts telt of de procedure toegelaten is en zo ja, door wie. Voorts dient de 'meter' onpartijdig te zijn en derhalve kan en mag geen sprake zijn van een ambtenaar die dit werk doet - ambtenaren zijn immers nooit onpartijdig. Ook menig bureautje op gebied van geluidsmetingen deugt niet omdat zij werken volgens het 'wiens brood men eet, diens mond men spreekt' principe. Sterkte!

  Anoniem zei

  Metingen in Hollands Kroon.....................
  Mevrouw Elise Meijer; leest u even wat zich hier in Hollands Kroon de afgelopen jaren heeft afgespeeld!

  En dan komt Theo Groot op bezoek. Had u net zo goed niet hoeven doen.

  Een reactie posten