De duinen van Schagen in Callantsoog, zijn ze nou helemaal gek geworden?

Datum:
 • zondag 20 maart 2016
 • in
 • Categorie: ,

 • Schagen - CALLANTSOOG - Prachtige borden, bij de strandslagen van Callantsoog en Groote Keeten. Maar die tekst! ’De duinen van Schagen...’ Zijn ze nou helemaal gek geworden op het gemeentehuis? Vragen veel bewoners van de kustdorpen zich af.
  Door Marten Visser - 19-3-2016,
  De informatieborden staan er nog maar kort, maar ze doen een boel stof opwaaien. Zowel bij strandslag Voordijk buiten Callantsoog als in Groote Keeten is het woord ’Schagen’ door tegenstanders inmiddels afgeplakt met ducttape.

  Op de lokale Facebookpagina van Callantsoog liegen de reacties er niet om. ,,Waarschijnlijk is dit bedacht door iemand met de hersens van een borrelnootje, wat ongelooflijk dom’’, reageert Ettienne Schijf. ,,Typische gedachtekronkel van een ambtenaar die achter zijn bureau niets anders te doen heeft dan dit soort onzin te verzinnen. De laatste keer dat Schagen aan zee lag was na de Allerheiligenvloed van 1 november 1570 en toen waren ze er niet blij mee’’, aldus Dan van Lunsen. ,,Tttsssssss, niet slim ook voor de gasten... Callantsoog heeft zijn naam in al die jaren opgebouwd. Duinen van Schagen kent geen hond! Daar komen de rustige jaren voor de ondernemer’’, denkt Jolanda Tromp. ,,Mochten ze willen; Niks van Schagen bij. Voor nu en voor altijd van Callantsoog’’, aldus Ingrid Heer. Het is voor de nietsvermoedende toerist ook een dompertje, denkt Sharon Schilperoord-Pijnenburg. ,,Zullen die toeristen effe gedesillusioneerd raken als ze iets boeken in Schagen met het idee dat ze er duinen om de hoek bij krijgen. Moeten ze nog twaalf kilometer fietsen!’’ Maar ja, reageert Frits van Scheijen: dan kun je in feite ook wel spreken van Callantsoger Paasvee...

  Blijft de vraag: waarom wordt gesproken van ’de duinen van Schagen’? Omdat het tegenwoordig de de duinen van Schagen zijn, meldt woordvoerster Ans Heijne van de gemeente. 

  ,,Na de fusie is de gemeentenaam Zijpe gewijzigd in Schagen, vandaar dat dit op het bord staat.’’Maar, zo zegt ze: er is wel degelijk aandacht voor de lokale naam. ,,Bij elk bord wordt de strandslag het eerst genoemd. Opvallend en bovenaan. Daaronder vind je borden die de bezoeker objectieve, feitelijke informatie geven over de natuur, de streek en wat te vinden is binnen de gemeente.’’ De nieuwe borden komen ook op andere strandslagen langs de kust.

  NHD

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Ik zou zeggen: iedere keer dat er een nieuw bord komt het afplakteam op pad sturen.
  Zo zie je maar, dit soort fusies schaden de burgers.
  De (r)overheid doet maar zonder rekening te houden met de plaatselijke bewoners en gebruiken.
  De (r)overheid heeft schijt aan ons.
  Voor de (r)overheid bestaat de burger niet eens; alleen als er belasting moet worden betaald dan staan ze op je stoep.

  Wat kan ik me kwaad maken over zoveel onverschilligheid.

  Dekker. zei

  De ambtenaar of ambtenaren die dit hebben bedacht ook meteen afplakken zodat niemand ze meer ziet.
  Niemand zal dit soort randdebielen nog missen, als ze tenminste al niet "thuis werken".

  Sam Kooy zei

  Schagen ? Midden in de kleipolder ! Duinen ? Wáár in hemelsnaam ? Bij dit gemeentebestuur onder leiding van Marja van Kampen zijn ze - evenals Hollandskroon - volslagen geflipt ! Kosten ? Héél veel !

  Een reactie posten