Natuur en Milieu wil 130 bestrijdingsmiddelen verbieden in Nederland

Datum:
 • vrijdag 5 februari 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • De groenten en fruit die de consumenten kopen zijn wel veilig. De giftige middelen zouden in de winkel niet meer op de producten zitten. Mensen die werkzaam zijn in de land- en tuinbouw en direct omwonenden lopen echter wel risico.
  woensdag 3 februari 2016,

  DEN HAAG - Milieuorganisatie Natuur en Milieu vraagt staatssecretaris van Dam om 130 zeer giftige stoffen op de markt te verbieden. Natuur en Milieu vroeg onderzoeksbureau CLM om onderzoek te doen naar risico's van de producten die in de land- en tuinbouw worden gebruikt als bestrijdingsmiddelen. Op de Nederlandse markt zijn er 238 bestrijdingsmiddelen toegestaan, waarvan een groot deel zeer giftig blijkt te zijn voor de mens, oppervlakte water, drinkwater, bijen, insecten en de bodem. 
  De gepubliceerde lijst van het CLM kan boeren en tuinders handvaten bieden om te kiezen voor middelen met lagere risico's. Veel producten kunnen echter niet op korte termijn gemist worden in de sector. Natuur en Milieu hoopt dat de lijst innovaties en het uitfaseren van middelen stimuleert.
  De gepubliceerde lijst van het CLM:


  0 reacties :

  Een reactie posten