KLIMAATBELEID OBAMA IN DE WACHT GEZET DOOR GERECHTSHOF

Datum:
 • woensdag 10 februari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • UTRECHT – Het plan van de Amerikaanse president Barack Obama om de CO2-uitstoot bij energiecentrales fors te verlagen is in de wacht gezet door het Amerikaanse hooggerechtshof.

  Klimaatbeleid Obama in de wacht gezet door gerechtshof
  februari 10

  2016

  De uitspraak betekent dat het nog wat langer gaat duren voordat de nieuwe regels ingevoerd kunnen worden. Pas wanneer juridisch de zaak is uitgevochten, kan de Amerikaanse regering verder met het beleid.
  Voor Obama is het plan een belangrijke manier om de uitstoot van broeikasgassen te verlagen, maar bedrijven en ook maar liefst 29  individuele staten maakten de stap naar de rechter uit vrees voor grote economische schade.

  LAGERE RECHTBANK

  Eerder wilde een lagere rechtbank zich nog niet wagen aan een oordeel. Dat het hooggerechtshof toch een oordeel wil vellen, laat zien dat tenminste 5 rechters zich zorgen maken over het klimaatbeleid.
  Het Witte Huis gad in een verklaring aan het oneens te zijn met het gerechtshof. “De Clean Power Plan is gebaseerd op een sterke juridische en technische fundering een geeft staten de tijd en flexibiliteit die ze nodig hebben om hun emissies kosteneffectief te verlagen.”
  Groene courant

  0 reacties :

  Een reactie posten