Kooyhaven eind dit jaar open

Datum:
 • donderdag 28 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - Als het eerste grondwerk gedaan is, starten aannemers Dura Vermeer en De Vries & Van der Wiel met de daadwerkelijke ontwikkeling van Kooyhaven.

  Door Arie Booy - 28-1-2016, 

  D
  at meldt woordvoerder Paul Smeele namens de bouwcombinatie. ,,De eerste werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van de zogeheten voorbelasting om de ondergrond van de havenkom en de openbare kade in te klinken”, stelt Smeele.
  Whitney Veen van Port of Den Helder is blij dat de kogel door de kerk is: ,,De realisatie van Kooyhaven is een geweldige uitbreiding van de logistieke capaciteit van ons haventerrein. De zeehaven zal nu, naast weg-, lucht- en zeetransport, bereikbaar en te bevoorraden zijn via binnenvaarttransport. Van deze sterk verbeterde verbinding met het achterland profiteert de hele regio.”
  ___________________________________________________

  Kooyhaven kan worden aangelegd

  De plannen voor de Kooyhaven bij Den Helder kunnen worden voortgezet. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State vandaag (vrijdag) op bezwaren van twee omwonenden. Ontwikkelaars Dura Vermeer en De Vries & van de Wiel mogen beginnen met de eerste werkzaamheden: de aanleg van de havenkade.
  Lees verder...
  Wethouder Theo Meskers van economische zaken van Hollands Kroon ziet een doorbraak: ,,De aanleg van Kooyhaven is een doorbraak. Het is het resultaat van vasthoudendheid, ondernemerschap en visie. Economie houdt niet op bij de stadsgrens van Den Helder; het is een regionale aangelegenheid. Het is in het belang van de regio om Port of Den Helder verder te ontwikkelen als banenmotor voor de regio.”
  ______________________________________________________

  Meer ruimte

  Kooyhaven ligt direct ten zuiden van de N99 en ten oosten van de N9 op het grondgebied van de gemeente Hollands Kroon. Dankzij de ligging aan het Noordhollands Kanaal staat het bedrijventerrein in directe verbinding met het Noordzeekanaal. Kooyhaven biedt ruimte aan bedrijven binnen de bevoorradingsketen voor de energiemarkt die haven- of watergebonden zijn.
  ,,Hiermee wordt daadwerkelijk de mogelijkheid gecreĆ«erd om als regio een belangrijke rol te spelen bij de verdere ontwikkelingen van windenergie op zee”, vindt Thijs Pennink, directeur van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV.
  Port-woordvoerder Smeele vult aan: ,,Kooyhaven biedt daarnaast ruimte voor andere sectoren die van de ligging en havenfaciliteiten kunnen profiteren, zoals jachtbouw en agribusiness. Kooyhaven is onderdeel van de verdere uitbreiding en ontwikkeling van Port of Den Helder. Zo is vorig jaar het nabijgelegen bedrijventerrein Kooypunt IIIa bouwrijp opgeleverd.”
  Bezwaren tegen het bestemmingsplan van Kooyhaven zijn inmiddels ingetrokken, waardoor het in april 2015 door de gemeenteraad van Hollands Kroon vastgestelde bestemmingsplan onherroepelijk is verklaard. Hierdoor kan het bouwconsortium daadwerkelijk starten met de realisatie van het Regionaal Havengebonden Bedrijventerrein, zoals de officiƫle aanduiding van Kooyhaven is.
  De oplevering van de openbare kade staat gepland in het vierde kwartaal. Verwacht wordt dat de Kooyhaven zorgt voor een sterke impuls voor de lokale economie van Den Helder. In de zeehaven is slechts beperkt ruimte beschikbaar, terwijl bedrijven die er zitten of komen, wel toeleveranciers en andere bedrijven aantrekken. Deze kunnen naar Kooyhaven of Kooypunt.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten