Gemeenten: windmolens moeten verder uit kust

Datum:
 • zaterdag 30 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Egmond aan Zee - Kustgemeenten praten donderdag met minister Kamp van economische zaken over plannen voor extra windmolenparken voor de kust.


  e gemeenten zeggen niet tegen windmolens te zijn, maar willen de parken verder weg hebben. Een deel van de aangewezen plekken ligt op 18,5 kilometer uit de kust. Het gaat om turbines van circa 240 meter hoog. Ze zullen van Den Haag tot Den Helder zichtbaar zijn.

  De Castricumse wethouder Ans Pelzer: „Een vrij en onbelemmerd uit- zicht is enorm waardevol, zeker voor gemeenten waar toerisme en recreatie een belangrijke economische pijler is."

  Het ministerie heeft eerder al een gebied aangewezen op 22 kilometer uit de kust en wil daar nu een strook aan toevoegen op 18,5 kilometer uit de kust. Tegen die strook maken de kustgemeenten bezwaar. Ze pleiten ervoor, verder op zee te beginnen met de aanleg. Wellicht is de techniek zo ver gevorderd is dat minder hoge turbines volstaan. De kustgemeenten zullen ook een eigen onderzoek doen naar windmolens op zestig kilometer van de kust.

  NHD
  0 reacties :

  Een reactie posten