Fortuynisten maken zich - na jaren voorbereiding - op voor verkiezingen in Den Helder

Datum:
 • donderdag 21 januari 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER - De Fortuynistische partij Forza! doet mee aan de raadsverkiezingen van 2018 in Den Helder. Volgens voorman Paul Meijer ligt in Den Helder ’een groot kiezerspotentiĆ«el aan ontevreden burgers’.


   Door Hedzer Faber - 21-1-2016, 

  Forza! werkt samen met de PVV, die in Den Helder bij landelijke verkiezingen steevast hoge ogen gooit. Vaak is dan ook gespeculeerd over een lokale PVV-afdeling, maar daar wilde partijleider Geert Wilders nooit aan omdat er onvoldoende goede kandidaten zouden zijn.

   Paul Meijer: ,,Maar die zijn er toch, kwamen we achter. We zijn al jaren bezig met de stap naar Den Helder. We waren er in 2014 ook al bij, maar toen was het nog wel te vroeg. Het is al teveel gebeurd in Den Helder dat er een partij snel opkomt en uiteenvalt. Kijk naar Trots en de Stadspartij nu. Dat doen wij anders, door echt goed voor te bereiden, goede kandidaten te zoeken, te screenen en gedegen op te leiden. Je kunt het maar een keer verprutsen.''

  Landelijk coƶrdinator Bert de Ruiter van Forza! werkt in Den Helder verzorgt de gesprekken met kandidaat-politici. Forza! is in 2003 in Haarlemmermeer opgericht volgens het gedachtengoed van de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn, met speerpunten als streng asielbeleid en minder mosliminvloeden in het openbare leven. De partij heeft daar nu drie zetels en breidt zich ook uit naar andere Noord-Hollandse gemeenten als Velsen en Castricum.

  Met de komst van Forza! lijkt een Helderse PVV van de baan. Meijer: ,,We hebben goede afspraken met de Partij voor de Vrijheid om niet in elkaars vijver te vissen. We doen dus alleen mee in gemeenten waar de PVV dat niet doet.''

  NHD  0 reacties :

  Een reactie posten