'Tekenen of geen opdrachten meer'

Datum:
  • zaterdag 19 december 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • Hollands Kroon - Anna Paulowna - „Ik geloofde mijn oren niet, maar het was echt zo. Zowel wethouder Theo Groot als wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon dreigde dat mijn cliënt, Jervin Tonneman, geen opdrachten meer kreeg als hij niet zou instemmen met een gewijzigde overeenkomst.

    Mike Deutekom


    Alsof het kinderen waren die hun zin probeerden te krijgen", zegt advocate Jacqueline Brouwer.

    Nonsens, zo reageert het gemeentebestuur schriftelijk. „Het gemeentebestuur van Hollands Kroon is niet van mening dat er in de contacten met de heer Tonneman sprake is van chantage, in welke vorm dan ook. Bestuur en directie hanteren als norm, dat de gemeente geen werk aanbesteedt bij bedrijven waarvan directie en/of medewerkers onze kernwaarden respect en vertrouwen geweld aan doen. De heer Tonneman is in juni jl. schriftelijk in persoon aangesproken op zijn gedrag richting medewerkers van Hollands Kroon. Deze maand is daarvoor opnieuw aanleiding ontstaan, zowel in de persoonlijke verhoudingen met medewerkers als in de onderhandelingen over de overdracht van de grond voor camping Land uit Zee. Dit brengt het gemeentebestuur tot het standpunt dat de heer Tonneman de relatie opdrachtnemer/opdrachtgever met Hollands Kroon ernstig onder druk zet. Dit is hem medegedeeld."
    _________________________________________________________________

    Hollands Kroon kan verkochte grond niet leveren 
    ____________________________________________

    Brouwer vertegenwoordigt Jervin Tonneman, die camping Land uit Zee in Wieringerwerf nieuw leven in wil blazen. Maar voordat de camping open kan, moet Tonneman een weg vol gemeentelijke hindernissen afleggen. De laatste hindernis in deze reeks is dat de gemeente Hollands Kroon hem grond heeft verkocht, die het nu zegt niet te kunnen leveren.

    De gemeente kan de grond niet leveren, omdat de buurman van de camping volgens Hollands Kroon ooit illegaal veertig vierkante meter grond in gebruik heeft genomen. En de gemeente kan of wil daartegen niet handhavend optreden.

    De wethouders Groot en Meskers misbruiken hun positie volgens advocate Brouwer: hij moet akkoord gaan met het kleinere perceel of hij kan verdere gemeentelijke opdrachten wel op zijn buik schrijven.

    Tonneman is eveneens eigenaar van Jervin's Bouwchemie, een bedrijf gespecialiseerd in onder meer betonwerken. In opdracht van Hollands Kroon voert het bedrijf onder meer brugrenovaties uit.

    NHD



    10 reacties :

    Anoniem zei

    Zo ingewikkeld kan het toch allemaal niet zijn?
    Een veldwerktekening van het Kadaster kan alles duidelijk maken, als blijkt dat de Gemeente grond heeft verkocht die niet van haar (meer) is heeft de Gemeente een probleem. Na, ik geloof 20 jaar vervalt de grond officieel aan de gebruiker, tenminste als de Gemeente er nooit aanspraak op heeft gemaakt. Als dat zo is dan is de Gemeente nalatig geweest en niet de Heer Tonneman. Als vervolgens de wethouders Meskers(VVD!!) en Groot dhr. Tonneman kenbaar maken dat ze de grond niet kunnen leveren door wat voor oorzaak dan ook, is het laatste wat deze 2 paljassen mogen en kunnen doen de koper bedreigen.
    In plaats van hun verlies te nemen wordt er gedreigd en zal er wel weer tonnen verspild gaan worden aan ambtenarenuren en rechtszaken, de burgers betalen de arrogantie en onnozelheid van de Gemeente wel.

    Anoniem zei

    Het gaat niet goed met dit land.
    Als dit waar is, ja................................
    Dan weet ik het ook niet meer.

    Anoniem zei

    "Bestuur en directie hanteren als norm, dat de gemeente geen werk aanbesteedt bij bedrijven waarvan directie en/of medewerkers onze kernwaarden respect en vertrouwen geweld aan doen".

    Zou het mogelijk kunnen zijn dat toen Dhr. Tonneman er achter kwam dat de gemeente Hollands Kroon hem minder grond had verkocht als op het koopcontract stond vermeld(heeft opgelicht), hij verhaal is gaan halen bij de gemeente?
    Misschien dat hij in zijn woede iets gezegd heeft wat de integere ambtenaren, die tenslotte partij zijn in de kwestie vanwege verregaande nalatigheid, hij iets gezegd zou kunnen hebben wat hij normaal gesproken niet zou doen?
    In de normale zakenwereld is het zo dat als je een aantal vierkante meters grond koopt terwijl later blijkt dat het minder is als er in het koopcontract staat, je bent opgelicht door de verkoper en vroeger stond daar gewoon gevangenisstraf op.

    De brutaliteit van de gemeente HK om het te durven hebben over respect en vertrouwen doet lachwekkend aan.
    Helaas is het gebrek aan "respect en vertrouwen" tegenwoordig eerder regel dan uitzondering bij gemeentes, maar eigenlijk bij geheel bestuurlijk Nederland, dus HK is geen uitzondering op de regel.

    Anoniem zei

    Veertig vierkante meter...
    Tjonge, een stukje van wel 5X8 meter. Echt iets om je verschrikkelijk druk om te maken en lekker veel gemeenschapsgeld (advocaten, rechtspraak) aan te verspillen.

    Anoniem zei

    Het volgende is ook ons overkomen.
    Een paar jaar geleden vroegen wij een tuinonderhoudsbedrijf, die veel werk verricht voor de gemeente of ze voor ons op papier willen zetten hoe het in de gemeente is gesteld met handhaven van de voorschriften voor het plaatsen van bomen en struiken op gemeentelijk en particulier terrein. Het bedrijf wilde dit wel doen (tegen betaling uiteraard). Toen ik op de afgesproken dag het rapport op kwam halen, vertelde hij bij nader inzien het toch niet te doen, daar hij vreesde geen opdrachten van de gemeente meer te krijgen.
    Er zijn vele bedrijven die hetzelfde hebben ervaren als de heer Tonneman, maar houden zich stil om geen opdrachten voor werk mis te lopen.
    Hulde voor de heer Tonneman, die dit wel naar buiten durft te brengen.
    En wat gaat de raad hiermee doen????


    Anoniem zei

    Dit is geen uitzondering maar hier zijn de ambtenaren op getraind: Als het moeilijk wordt gaan ze zeggen dat ze bedreigd worden.
    Wij hebben dit voorheen met de gemeente Anna Paulowna diverse malen ondervonden. En dezelfde ambtenaren ‘zitten’ er nog steeds en zijn met Hollands Kroon nog een graadje erger geworden. Tot het zotte toe zeggen ze gewoon dat ze bedreigd worden.
    Als je met een iets verheven stem spreekt? Ja hoor ze zeggen dat ze bedreigd worden! Natuurlijk altijd alleen als zij iets fout hebben gedaan en zich niet uit de discussie kunnen redden. Dit typeert het niveau van de ambtenaren van Hollands Kroon.

    Anoniem zei

    Een afspraak maken met een ambtenaar, er op tijd zijn, netjes gekleed, goed voorbereid en dan te horen krijgen: u staat niet in mijn agenda. De assistente heeft het waarschijnlijk niet genoteerd.
    Daar sta je dan. Helemaal geen sorry, helemaal geen excuses.

    En ja, ik hield verder mijn mond dicht want ik zou worden verwijderd!

    Totaal geen respect voor de burgers.

    Burgers zijn volle buidels.

    Als je niks hebt te makken heb je ook niets in een gemeentehuis te zoeken.

    Dis is jaren geleden maar ik voel het nog iedere dag.

    En natuurlijk doe ik dit anoniem. Het zou niet zo moeten zijn.


    Theo Moras zei

    Advocate van Jervin Tonneman vs Holland Kroon: ’Tekenen of geen opdrachten meer’ http://dlvr.it/D460dB via @schagercourant

    Bestuur en directie hanteren als norm, dat de gemeente geen werk aanbesteedt bij bedrijven waarvan directie en/of medewerkers onze kernwaarden respect en vertrouwen geweld aan doen.

    Slikken of stikken en anders oprotten, wij maken de dienst uit en niet de burger begrepen.

    Gr. Th M.

    Anoniem zei

    Aansprakelijkheidsrecht: WETHOUDER rechtspersonen, Knabbel en Babbel arrest! art 51 SR

    Eerste Boek. Algemene bepalingen
    Titel V. Deelneming aan strafbare feiten
    Artikel 51
    1.
    Strafbare feiten kunnen worden begaan door natuurlijke personen en rechtspersonen.
    2.
    Indien een strafbaar feit wordt begaan door een rechtspersoon, kan de strafvervolging worden ingesteld en kunnen de in de wet voorziene straffen en maatregelen, indien zij daarvoor in aanmerking komen, worden uitgesproken:
    1°. tegen die rechtspersoon, dan wel
    2°. tegen hen die tot het feit opdracht hebben gegeven, alsmede tegen hen die feitelijke leiding hebben gegeven aan de verboden gedraging, dan wel
    3°. tegen de onder 1° en 2° genoemden te zamen.
    3.
    Voor de toepassing van de vorige leden wordt met de rechtspersoon gelijkgesteld: de vennootschap zonder rechtspersoonlijkheid, de maatschap, de rederij en het doelvermogen.

    https://www.youtube.com/watch?v=NAz_7-GIk8g

    Bakker zei

    Er is het zogenaamde "Pikmeerarrest" die ambtenaren die verantwoordelijke zijn voor wantoestanden vrij pleit, dus wat ambtenaren ook hebben uitgehaald ze kunnen er niet voor verantwoordelijk worden gehouden, of het moet bewezen corruptie zijn. Hetzelfde zal ook gelden voor politici die dubieuze beslissingen nemen.
    https://nl.wikipedia.org/wiki/Pikmeerarrest

    Een reactie posten