Tegenwind schrikt van nieuw gevaar

Datum:
  • donderdag 29 oktober 2015
  • in
  • Categorie: ,
  • MIDWOUD - Stuurgroep Tegenwind is nog hartstikke druk met het verzet tegen de plannen voor windmolens bij Zwaagdijk-Oost en rond Nibbixwoud en Hauwert. Maar nieuw ’gevaar’ ligt alweer op de loer.

    Door Connie Vertegaal - 29-10-2015, 

    D
    e provincie ziet de Westfrisiaweg als ideale locatie voor windmolens, omdat dit gebied toch al een industrieel karakter heeft. Hier zou zelfs een kilometerslange rij molens kunnen komen. Dit blijkt uit een ruimtelijk beleidsstuk dat aan de provinciale politiek is voorgelegd.
    Ook de Broerdijk bij Midwoud is weer in beeld als locatie voor windmolens. Het gebied leek eerder geschrapt als locatie voor windmolens omdat het weidevogelgebied is, maar volgens Maria Weeber van Tegenwind was dat te vroeg gejuicht. ,,Ik heb ook alweer gehoord dat energiemaatschappij Suez weer bezig is land aan te kopen in het gebied.’’

    Ruggengraat

    Noord-Holland heeft ruimtelijk onderzoek verricht naar windmolenlocaties. Rijen windmolens kunnen structuren in het landschap accentueren. De Westfrisiaweg kan met molens de nieuwe ruggengraat worden van het verstedelijkte deel van de regio, is nu het argument.
    De voorkeur voor windmolens in industrieel gebied betekent niet dat een blokkade wordt opgeworpen tegen molens tussen de dorpen. Want korte lijnopstellingen van molens tussen de dorpslinten kunnen ook de landschappelijke structuur versterken.
    Het zijn redeneringen waar de Stuurgroep Tegenwind van gruwelt. Maria Weeber roept de Statenleden om de deur weer dicht te gooien voor windmolens in relatief ongerepte gebieden zoals West-Friesland ten noorden van de Westfrisiaweg.

    NHD




    1 reacties :

    Anoniem zei

    De politiek, ook in Nederland, gaat gewoon door met het belazeren van haar bevolking en het mag gerust wat kosten: vele miljarden voor de windmolen maffia en vele miljarden naar de cultuur verrijkers.
    Als er nog iets van het door de Nederlandse Staat GELEENDE geld overblijft dan hebben we altijd nog dubbele pet Dijsselbloem die zijn plekje in de EU veilig wil stellen door weer een miljardje over te maken naar de EU op kosten van de Nederlandse belastingbetaler die opdraait voor de 4 1/2 HONDER MILJARD SCHULD en die ooit eens afgelost moet worden.

    Een reactie posten