Nieuw 'doelgroepenbad'

Datum:
 • donderdag 1 oktober 2015
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De zwembaden De Venne (Hippolytushoef), De Wirg (Winkel, binnenbad) en Den Krieck (Breezand) gaan op termijn dicht. Ook De Terp in Wieringerwerf sluit de deuren, maar daarvoor in de plaats komt er een nieuw 'doelgroepenbad'.


  Mike Deutekom   Zwembaden De Venne, De Wirg en Den Krieck op termijn dicht

  ________________________________________________________

  Informatiebijeenkomst

  In het gemeentehuis De Ontmoeting is vanavond vanaf  20 uur een 
  informatiebijeenkomst over het accommodatiebeleid  van Hollands
  Kroon. De gemeenteraad krijgt dan uitleg over de plannen.

  ________________________________________________________

  Verder wordt onderzocht of een nieuw wedstrijdbad in het verzorgingsgebied van zwemen waterpolovereniging Oude Veer (Anna Paulowna/Breezand) haalbaar is. Dat stelt B en W van Hol- lands Kroon de gemeenteraad voor. De operatie is een bezuinigingsmaatregel, die de gemeente eerst 123 mille en op termijn ruim vier ton op jaarbasis moet gaan besparen.

  Als de raad in november met het voorstel instemt, sluit De Venne als eerste de deuren. Het binnenbad in Hippolytushoef gaat dan per 1 juli volgend jaar dicht. Voor De Terp, De Wirg en Den Krieck is 2021 het jaar van sluiting. Dan moet er voor 2,9 miljoen euro een nieuw overdekt bad van tien bij twintig meter in Wieringerwerf worden gebouwd voor zwemlessen en recreatie. De exploitatie van dat bad mag de gemeente jaarlijks maximaal 42.000 euro kosten, maar het geld moet in eerste instantie uit de bedrijfsvoering komen. Er wordt een partij als Sportfondsen gezocht om het doelgroepenbad te beheren.

  Ook wordt er onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor een wedstrijdbad voor zwemvereniging Oude Veer per 2021. Hollands Kroon zou daar volgens het college maximaal 5,4 miljoen euro beschikbaar voor moeten stellen en jaarlijks maximaal 62.000 voor de exploitatie. De zwemclub heeft 478 leden en ziet wel kansen om het zwembad te exploiteren.

  NHD

  ___________________________________________________________

  'Buitensport straks in grotere dorpskernen' 


  Vervolg 

  Anna Paulowna - Buitensporten als veldvoetbal en handbal worden in de toekomst mogelijk alleen nog in de grotere dorpskernen van Hóllands Kroon gespeeld.

  Door de vergrijzing zou tussen 2020 en 2030 een 'concentratie van 'verenigingen' nodig kunnen zijn voor een sluitende exploitatie, denkt het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon. Mocht dat het geval zijn, wil het college dat het samengaan van clubs gedaan wordt in de kernen Anna Paulowna/Breezand, 'Hippolytushoef, Nieuwe Niedorp/Winkel en Wieringerwerf.

  Volgend jaar wil het college in een omgevingsvisie het toekomstbeeld van het voorzieningenniveau voor de verschillende kernen in de gemeente opstellen. Die visie, heeft ook gevolgen voor het accommodatiebeleid.

  Het college stelt de gemeenteraad voor om in de komende vijf jaar het achterstallig onderhoud aan velden en complexen van de clubs aan te pakken. Duidelijk is dat er voor bijna 4,9 miljoen aan achterstallig onderhoud is. Het college stelt voor om volgend jaar negen ton vrij te maken om een grote slag te kunnen maken in het wegwerken van de onderhoudsachterstand. Daarnaast moet er volgens B en W de komende vijf jaar jaarlijks 272.000 worden uitgetrokken om onderhoud uit te voeren. In de tussentijd gaat de gemeente dan praten met de verenigingen over het toekomstperspectief van de diverse clubs en eventuele verzelfstandiging, als dat nog niet het geval is.

  NHD


  9 reacties :

  Anoniem zei

  Tuurlijk, alles moet naar Anna Paulowna.
  Wieringen was een "rijke" gemeente, waar na de fusie helemaal niks meer van over is, helemaal kaal gelukt door Anna Paulowna en consorten.

  Anoniem zei

  En weer verdwijnt er een voorziening uit Hippolytushoef, hoeveel zullen er nog volgen?

  Anoniem zei

  Het is zeker zo raar nog niet CU, Groenlinks,D66, LADA en SHK hebben allemaal aan de lijve ondervonden hoe ze in de voormalige gem. Niedorp en de laatste jaren in Hollands Kroon met de belangen van hun inwonende burgers denken om te kunnen en moeten gaan. Er zijn voorbeelden genoeg waar uit blijkt dat ze weinig of niets met de burger op hebben, ze doen wat ze willen en de raad dekt het college zodat de raad eigenlijk gewoon overbodig is.

  Anoniem zei

  Ruim 5.000.000 Euro voor nog geen 500 leden van de zwemvereniging = meer dan 10.000 Euro per lid. Het zwembad in Den Helder ligt ruim binnen de door de gemeente gestelde grens van 20 Km (volgens de website van de gemeente). Begrijp niet waarom er een wedstrijdbad in Anna Paulowna moet komen, er wonen zeker veel raadsleden in de buurt van het zwembad in Anna Paulowna die niet kunnen (lees: willen) fietsen.

  Anoniem zei

  Ik zou graag een kosten baten analyse willen zien van alle zwembaden in de gemeente HK.

  Anoniem zei

  Veel mensen hebben op LADA gestemd in de hoop dat er naar ze geluisterd zou worden.
  Als er een partij is geweest die de belangen van haar kiezers heeft verloochend is het LADA wel. Mensen als van Gameren verloochenen hun PvdA en SP afkomst niet en blijven hangen in het socialistisch/communistische gedachtengoed en dat heeft wereldwijd tientallen miljoenen mensen het leven gekost, maar ze leren er niets van, ook van Gameren niet.

  Anoniem zei

  Het schijnt dat de gemeente de nieuwe brede school op de plaats van het zwembad wil bouwen, daar zit dus een addertje onder het gras.

  Sam Kooy zei

  Wieringers, laat jer horen op maandag 12 oktober. Deze gemeente is bezig Wieringen te isoleren van de rest. Totale afbraakpolitiek heet dat. Een gemeentebestuur dat het woord burgerparticipatie dagelijks in de mond neemt maar verder weigert daaraan te voldoen. Als burger ben je gedoemd uitsluitend te luisteren naar de beweegredenen van die "politici" en verder "je mond houden". Dit overeenkomstig de politiek uit de laagste regionen (gemeenten) tot en met Den Haag, Brussel en Moskou.

  Anoniem zei

  Bijeenkomst accommodatiebeleid is op maandag 12 oktober om 20:00 uur in het Sportcentrum Wieringen aan de Belterlaan 1 in Hippolytushoef

  Een reactie posten